2019. 01. 18. - 08:28

Robot szolgál fel egy budapesti kávézóban

Robot szolgál fel egy budapesti kávézóban

A VIII. kerületi Enjoy Budapest Café nem egy hétköznapi kávézó; amint belépünk az ajtón Pepper, a recepciós robot köszönti a vendégeket, a kávét és a süteményt pedig nagyobb testvére szolgálja fel.

A welovebudapest.com munkatársai látogattak el a jövőt idéző kávézóba. Beszámolójuk szerint a vendégeket fogadó Pepper nem csak szemkontaktusra törekszik, de letudja olvasni az érzelmeket az arcokról, és bár akkora mint egy hatéves gyermek, felelősségeteljesen ellátja feladatát. Az asztalok között két, felnőtt méretű társa egyensúlyozik a tálcákkal, szükség esetén udvariasan szólnak, hogy útban van valaki. 
 
Robot szolgál fel kávét egy budapesti kávézóban
 
Az Enjoy Robotics üzletágat az E-Szoftverfejlesztő Kft. hozta létre azzal a céllal, hogy több forrást tudjanak összpontosítani a kutatás-fejlesztésre. Az informatikai cég integrált rendszereket fejleszt, beleértve a helyi vállalatok mesterséges intelligenciáját is. Az Enjoy Budapest Café a fejlesztés bemutatótere, ahol kisebb robotokat is ki lehet próbálni.
 
Robot szolgál fel kávét egy budapesti kávézóban
Kisebb robotokat is ki lehet próbálni
 
 
Csizmazia Tibor, a kávézó tulajdonosa szerint el kell oszlatni azt a tévhitet, miszert a robotok önállóan cselekvők és gondolkozók. "Ha a robotika valaha is az emberi ellenőrzés nélküli mesterséges intelligencia irányába fejlődik, az még mindig nagyon távol van a mai technológiától” - tette hozzá.
 
TakácsDalma
Fotó : Polyák Attila / WLB
Forrás: welovebudapest.com
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.