2019. 12. 30. - 09:00

Ruhát hajtogatni is tud az otthoni robot

Ruhát hajtogatni is tud az otthoni robot

Több olyan, rendkívül hasznos szerkezetről nem esett szó korábban, melyek szintén megjelentek a 2019-es Las Vegas-i elektronikai kiállításon, ám nem kaptak akkora visszhangot. Ilyen az önálló ruhahajtogató is.

Mit szólnánk hozzá, ha otthonunkban állna egy masina, amelynek csak „odaadjuk” a ruháinkat, s pár percen belül tökéletesen összehajtogatva kapjuk vissza?
 
A 2019-es Las Vegas-i elektronikai show-n bemutatták az erre képes FoldiMate nevű robotot, amely a teljes ruhakészletünket befogadja és néhány perc alatt összehajtja.
 
A kiállításon a kíváncsiskodók megállapíthatták: a „lusták” álma immár valóra vált, ha a jövőben beszerzünk egy FoldiMate-et, nem kell felesleges időt pazarolnunk a tiszta ruhák hajtogatásával. Az intelligens szerkezetet 980 dollárért bocsátották áruba.
 
Bármit pillanatok alatt összehajtogat a FoldiMate robot
Bármit pillanatok alatt összehajtogat a FoldiMate robot
 
A megjelenése, dizájnja miatt bármely helyiségbe könnyen illeszthető, s egyszerűen válhat kedvenc otthoni kisegítőnkké.
 
A robot ergonómikus kialakítású technikával rendelkezik, amely bármilyen inget, blúzt vagy nadrágot képes összehajtani, a gyermekmérettől a felnőtt XXL-ig. Gyors módszere lehetővé teszi a ruhák folyamatos adagolását – fogadja és már hajtogatja is azokat.
 
Okos robot tulajdonságai segítségével a masina a tulajdonosa által kedvelt módon dolgozik, vagyis preferenciáinknak megfelelően hajtogat, figyelembe véve az adott elem típusát és méretét is.
 
A FoldiMate-et készítői nappaliba, vendégszobába, hálóba tervezték – fejtette ki Gal Rozov, a FoldiMate alapítója és vezetője.
 
„Tisztában voltunk azzal, hogy sokkal inkább egy berendezési tárgynak kell tűnnie, mint egy eszköznek, ahogy azzal is, hogy nem mindenkinek van elegendő helye a mosókonyhában vagy a konyhában, fürdőben, így hát hajtogatni sem ott szeretnénk” – fogalmazott az okos robotot gyártó cég irányítója.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.