2021. 11. 23. - 09:00

Se kormány, se pedál – Teljesen mesterséges intelligencia vezérelt lenne az Apple-autó

Se kormány, se pedál – Teljesen mesterséges intelligencia vezérelt lenne az Apple-autó

Ambíciózus terveket forgat a fejében az Apple vállalat – úgy döntött, folytatja a teljesen autonóm vezetési rendszer fejlesztését, amelyet 2025-ben piacra is dobna.

A jelek szerint végre „mozdulnak a kerekek” az Apple autó-projekten. Az óriásvállalat úgy határozott, továbbviszi a teljesen autonóm vezetési rendszer fejlesztését, s a korábbi előrejelzésekkel szemben e mostmár annak 2025-ös megjelentetését célozza meg. 
 
A Bloomberg legutóbbi jelentése szerint Kevin Lynch stratégiai vezető döntése eltér attól, hogy a cég korlátozott önvezető képességű járművet hozzon létre - inkább egy olyan Apple autóra összpontosítanak, amely egyáltalán nem igényel vezetői beavatkozást, sőt pedálja és kormánya sem lenne. Olvasd el: Bemutatta önjáró Minijét a BMW
 
Az Apple Car teljesen mértékben önvezető jármű lenne - Fotó: magictorch.com
Az Apple Car teljesen mértékben önvezető jármű lenne - Fotó: magictorch.com
 
Úgy hírlik, az Apple célul tűzte ki, hogy 4 éven belül forgalomba hozza a közúti közlekedésre alkalmas járművet, bár bennfentesek azt sugallják: nyitott a kérdés, vajon a vállalat 2025 előtt ki tudja-e kifejleszteni a kívánt autonóm technológiát. Olvasd el: Önvezető autót mutattak be a Széchenyi István Egyetemen
 
Kétségtelenül ez a legjelentősebb hír a vállalat háza tájáról, amit jó ideje hallani lehetett.
 
Az elmúlt hónapokban az Apple több, nagy horderejű iparági nevet szerzett meg magának, hogy segítse az ambíciózus projektet – például a Tesla korábbi Autopilot szoftverigazgatóját, Christopher Moore-t –, de a konkrét fejlesztésekről egyelőre keveset tudni.
 
 
Fotó: magictorch.com
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.