2019. 01. 27. - 10:05

Segíthet az MI a röntgen gyors feldolgozásában

Segíthet az MI a röntgen gyors feldolgozásában

Jelentősen felgyorsíthatja a mesterséges intelligencia alapú rendszer a rendellenes mellkas-röntgen feldolgozási folyamatát.

Újabb előrelépés az orvostudomány és a technológia terén: a vadonatúj, mesterséges intelligencia-alapú rendszer drámai módon lecsökkentheti az időt, mely a rendellenes mellkasi röntgenek feldolgozásához szükséges és megtalálja a kritikus problémát.
 
Ezzel az átlagos 11 napot – mely alatt akár romolhat is a beteg állapota – kevesebb, mint 3 napra mérsékeli.
 
A mesterséges intelligencia jelentősen csökkenti a röntgenfelvétel kiértékelését
A mesterséges intelligencia jelentősen csökkenti a röntgenfelvétel kiértékelését
 
A kutatócsoport, melyet Giovanni Montana professzor vezetett a Warwicki Egyetemről, felfedezte: a normális mellkasi röntgenfelvételek 73 százalékos pozitív és 99 százalékos negatív előrejelzett értékkel rendelkeztek, olyan sebességgel, ami azt jelenti: a rendellenes röntgenfelvételek a kritikus felfedezésekkel prioritást kaphatnak és előbb ki tudja értékelni őket a radiológus.
 
„A mesterséges intelligencia-vezérelt röntgen rendszerek nagyon értékes eszközök lehetnek a munka hatékonyságának növelésében” – mutatott rá Montana.
 
Hozzátette: az eredmények azt mutatják, hogy az alternatív ellátási módszerek – így a számítógépes látás algoritmusai – nagymértékben csökkenthetik a rendellenes röntgensugárzások kiértékelésének késedelmét.
 
A tanulmányban, mely a Radiology szaklapban jelent meg, Montana azt is megjegyezte: ezen technológiák applikációja számos más képalkotási módra is kiterjed, beleértve az MRI-t és a CT-t.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.