2018. 02. 11. - 09:00

Szívrohamot is képes jelezni a mesterséges intelligencia

Szívrohamot is képes jelezni a mesterséges intelligencia

Elemzi a segítséget kérő ember lélegzését a mesterséges intelligencia – így a segélyhívást fogadók rögtön tudják, mekkora bajban van az illető.

Képes analizálni a légzést egy segélyhívás alatt a mesterséges intelligencia, s meg tudja határozni, szívrohamunk van-e. A platform neve Corti, amely a gépi tanulást alkalmazza annak érdekében, hogy életmentő diagnózist állítson fel, beleértve a szívinfarktust és a stroke-ot.

Egy segélyhívás során a mentők számára nehéz lehet megérteni, felmérni a hívó problémájának súlyosságát.

A mesterséges intelligencia platform összegyűjti a hívótól az adatokat

A mesterséges intelligencia platform összegyűjti a hívótól az adatokat

Az új mesterséges intelligencia rendszer azonban Koppenhágában már segít nekik abban, hogy pontosabb diagnózisokat állíthassanak fel telefonon keresztül.

A Corti mesterséges intelligencia platform egy élő segélyhívás alkalmával beszédfelismerést és hangelemzést végez, beleértve a nyelvjárást és a háttérzajokat.

Ezeket az információkat használva méri fel, hogy a hívó vajon kritikus állapotban van-e.

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy életveszélyes a helyzete, felgyorsítja a mentőautó kiküldését a pácienshez.

A Corti platform megállapítja a szívroham tényét

A Corti platform megállapítja a szívroham tényét

Andreas Cleve, a Corti vezetője és társalapítója elmondta: ez a megoldás a diagnosztika jövőjét mutatja, melynek során a sürgősségi szolgálatok a lehető legjobb döntéseket hozhatják, s jelentősen leszoríthatják a hibalehetőségeket.

„A diszpécserek munkáját nagyra értékeljük, s arra törekszünk, hogy adat-alapú asszisztenciát nyújtsunk, amely lényegesen javítja a teljesítményüket” – fogalmazott Andreas Cleve.

A koppenhágai sürgősségi orvosi szolgálat jelenleg a Corti-t alkalmazza hivatalos segélyhívószámán, hogy a szívrohamos eseteket mielőbb észlelje.

A vállalat bízik benne, hogy a mesterséges intelligencia által működtetett platform eljuthat Anglia és Amerika sürgősségi szolgálataihoz is – noha ennek ideje egyelőre kérdéses.

B.A.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.