2018. 05. 03. - 15:59

Szoftverkódoló alkalmazást fejlesztettek ki

Szoftverkódoló alkalmazást fejlesztettek ki
A Rice Egyetemen egy olyan "mély tanulású" szoftverkódoló applikációt fejlesztettek ki, amely kulcsszavak alapján ír kódot, ezzel is segítve a programozókat.
A Bayou nevű applikáció kifejlesztését a DARPA, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege is támogatta, céljuk, hogy online forráskód-tárolókat térképezzék fel. A számítógépeket programozó alkalmazások a mesterséges intelligencia csúcsa. "Az emberek 60 éve próbálkoznak már olyan rendszert felépíteni, ami kódot írhat, de mindig a kétértelműség problémájába ütköznek. Általában nagyon sok részletet kell megadni arról, hogy mi a program célja, ez a rész feladat annyi időt vesz igénybe, mint az egész program megírása" - mondta el Swarat Chaudhuri, a Bayou egyik fejlesztője.
 
 
A Bayou segíti a programozók munkáját
A számítógépeket programozó alkalmazások a mesterséges intelligencia csúcsa
 
 
A milliónyi, ember által írt Java kódot tanulmányozott alkalmazást hatalmas fejlődésnek nevezte a professzor, mivel a részletek helyett, csak kulcsszavakat kell megadni, amely alapján a Bayou megírja a programot. Chris Jermaine, szintén az applikáció egyik fejlesztője szerint az alkalmazásprogramozási felület (API) kódolásában is segít.
 
 
program2
A Bayou az API megírását is lerövidíti
 
 
Az API a program azon eljárásainak és használatának dokumentációja, amelyet más programok felhasználhatnak, mint az operációs rendszer vagy más szoftverrendszerek. Ennek megírása is sok időt vesz igénybe, de most csak pár kérdésre kell választ adni a Bayoun. A fejlesztők szeretnék, hogy minél szélesebb körben elterjedjen a program több okból is: maga a Bayou is tanul a használat során, valamint várják a felhasználók visszajelzéseit. A kulcsszavakból is értő program online is elérhető: http://askbayou.com./
 
Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.