2019. 02. 07. - 09:40

Szól az MI, ha vitatkozós hangulatban van a párunk

Szól az MI, ha vitatkozós hangulatban van a párunk

Számos meglepő dologban tud segíteni a mesterséges intelligencia, amit nem is hinnénk: mivel a rendszer képes a felhasználók érzelmi állapotát érzékelni, jelzi, ha egy ember vitatkozós hangulatban van.

Olyan dolgokban is segítségünkre lehet manapság a mesterséges intelligencia, amit nem gondolnánk: jelezni tudja, ha valaki veszekedős hangulatban van éppen.
 
A mögötte álló "titok" a rendszer azon képessége, hogy érzékeli az ember érzelmi állapotát – ezért előre tudja jelezni a feszültséget.
 
Nincs annál rosszabb, mint vitára hazatérni egy hosszú és fárasztó nap után. A mesterséges intelligenciának köszönhetően azonban ezek a jelenetek elkerülhetők lehetnek.
 
A mesterséges intelligencia segíthet elkerülni a kiadós vitákat
A mesterséges intelligencia segíthet elkerülni a kiadós vitákat
 
A texasi A&M Egyetem kutatói fejlesztették ki az MI-rendszert, mely az ember érzelmi állapotát figyeli: a hangja változásai alapján könnyen előre jelzi, ha az illető kapható a vitára.
 
Dr. Theodora Chaspari, a tanulmány vezetője, elmondta: olyan eszközöket szeretnének létrehozni, amelyek megértik az érzelmeket, miközben törölnek minden, személyazonosságra utaló információt.
 
„A beszédjelet átalakítjuk és olyan méréseket végzünk, amelyek érzelem- és viselkedésfüggők, de nem identitásfüggők” – fogalmazott a szakember.
 
A kutatók 34 páron tesztelték a rendszert és kiderült: a mesterséges intelligencia a konfliktus jeleit 79 százalékos pontossággal azonosította.
 
Azt azonban egyelőre nem tudni, mikor lenne széleskörben elérhető az MI rendszer és mennyibe kerülne.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.