2018. 05. 11. - 11:23

Telefonhívást indít a Google Duplex

Telefonhívást indít a Google Duplex
A Google I/O fejlesztői konferencián Sundar Pichar, a Google vezérigazgatója bemutatta a Google Duplexet, ami nem akármilyen digitális asszisztens. A bemutatott demo a nevünkben időpontot foglal a fodrásznál.
A Duplex nem online, írásban szervezkedik helyettünk, hanem telefonhívást indít el. Annyira életszerű, hogy a hívott félnek fel se tűnik, hogy egy mesterséges intelligenciával beszélget: figyelemmel követi a beszélgetés menetét, válaszadáskor pedig életszerűen, néha akadozva beszél. A hang 'ööö'-zik, ahházik és hümmög.
 
 
 
Bár a Duplex már igazán a jövő intelligenciáját tárja elénk, a vezérigazgató szerint van még mit fejleszteni rajta. Egy másik demoban a gép egy éttermet hív fel, ahol a hívott fél akcentussal beszél, amit a szoftver már nem tud követni. "Továbbra is fejlesztjük ezt a technológiát, minden energiánkat arra fordítjuk, hogy jobb legyen" - fogalmazott Pichar. A vezérigazgató azt szeretné, ha a mindennapok során válna hasznossá a Duplex.
 
Telefonhívást indít a Google Duplex
Sundar Pichar azt szeretné, ha a mindennapos során segítene a Duplex
 
 
A technológia tesztelése a nyár folyamán indul. A Duplexnek önellenőrzési funkciója is van, így felismeri, amikor nem tudja önállóan befejezni a beszélgetést. Ekkor jelez egy operátornak, aki átveszi tőle a feladatot. 
 
Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.