2018. 08. 08. - 08:00

Tengerentúlon nyitott MI által vezérelt boltot a JD

Tengerentúlon nyitott MI által vezérelt boltot a JD
Az e-kereskedelmi óriás, a kínai JD megnyitotta első mesterséges intelligencia által vezérelt boltját a tengerentúlon. A jakartai kisbolt egy plázában található, arcfelismeréssel és rádiófrekvenciás azonosítással is felszerelt.
A JD X-Mart nevű boltjához egy telefonalkalmazás is szükséges, melyen keresztül a fizetés valósul meg. A vásárló csak besétál a boltba, összeszedi amire szüksége van, majd kisétál. A boltban elhelyezett kamerák figyelik a vásárlók mozgását, amivel nem csak ellenőriznek, de elemzik is az aktivitást, a termékválasztást, és az üzleti menedzsment minden aspektusát.
 
 
Tengerentúlon nyitott MI által vezérelt boltot a JD
Az e-kereskedelmi óriás már több mint húsz mesterséges intelligencia által vezérelt boltot működtet
 
 
Az X-Mart nem egy egyszerű kisbolt, a termékkínálat hatalmas: ruházati és szépségápolási cikkeket is árulnak. A JD-nek ez az első tengerentúli MI által vezérelt boltja, az elsőt 2017 októberében indította Pekingben. Azóta már több mint húsz üzemel szerte Kínában. Az e-kereskedelmi óriás több fejlesztést is alkalmaz, többek között egy robot írja a bevásárlási útmutatókat és termékleírásokat, mindössze másodpercek leforgása alatt. A Li Bai napi több ezer részletes leírást tud létrehozni a ruházati cikkektől a konyhai eszközökön át a mobiltelefonokig. Li Bai fejlesztésén is dolgoznak a kutatók, a következő lépés, hogy a rendszer felismerje a képeket.
 
Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.