2019. 01. 16. - 10:15

Több funkciót és elérhetőséget kap a Google Asszisztens

Több funkciót és elérhetőséget kap a Google Asszisztens

Bemutatta mesterséges intelligencia szoftvere több új tulajdonságát a Google: az Assistant funkciói a Las Vegas-i CES show-n mutatkoztak be.

Debütált a Fogyasztói Elektronikai Show-n a Google mesterséges intelligencia szoftvere, a Google assistant is, mégpedig új tulajdonságaival.
 
Az elsőszámú újdonság a Google Assistant Connect előnézete volt: a platform lehetővé teszi az eszközgyártók számára, hogy könnyen és hatékonyan beintegrálják az Asszisztenst termékeikbe. A Connect a Google már meglevő okosotthon-platformját használja az új eszköztípusokhoz való bővítéshez, az eszközbeállítás és a dolgok felfedezése pedig egyszerű a fogyasztók számára.
 
Otthon számos funkcióval összeköthető a Google Assistant
Otthon számos funkcióval összeköthető a Google Assistant
 
Van mód arra is, hogy egy folyamatos e-ink kijelző mutassa az időjárást vagy a naptár információkat, miközben a Connect-et csatlakoztatni lehet az intelligens hangszóróhoz.
 
Jack Narcotta, a Strategy Analytics intelligens otthon stratégia vezető elemzője kifejtette: a legfontosabb az, hogy a készülékek beállítása és lehetőségeik kiaknázása egyszerű legyen a felhasználók számára.
 
„Máig gyakori, hogy az emberek frusztrációt éreznek az okos otthoni eszközök használata kapcsán, különösen a kezdeti beállításokkal kapcsolatban – ezért nem rossz ötlet ezt a problémát megcélozni és hatékony megoldást keresni” –mondta a TechNewsWorld-nek a szakember.
 
A Google-nek egyéb új tervei is vannak az Assistant-el.
 
Többek között az, hogy beépítsék a Sonos one és Sonos Beam hangszóró-beszélőkbe, így a felhasználók azt bárhonnan kontrollálni tudják, anélkül, hogy okostelefonjukra szükségük lenne. A Sonos hangszórók korábbi modelljeit frissítik, hogy képesek legyenek a Google Assistanttel dolgozni.
 
Az Assistant még 2019-ben olyan fejlesztésen esik át, amellyel alkalmazása kiterjeszthető lesz más népszerű média- és szórakoztató eszközökre, beleértve a Samsung TV-ket. Segítségével a felhasználók hangutasítással kapcsolhatják be a tévét, válthatnak hangerőt vagy csatornát.
 
A Google Assistant a Dish's Hopper családba is be lenne építve, amely szintén lehetővé teszi, hogy akinek van ilyen, a Dish Voice Remote-on keresztül keressen tartalmat, nézze meg az időjárást vagy kontrolláljon egyéb okos eszközöket otthonában.
 
Az Asszisztens az Android TV-be ugyancsak beépíthető lesz – a Sony, Hisense, Philips, Xiaomi, Haier és a JVC azon Google partnerek között van, amelyek már a felhasználók rendelkezésére bocsátottak ilyen Android TV eszközöket.
 
A mesterséges intelligencia szoftver megkönnyíti az okos otthon használatát
A mesterséges intelligencia szoftver megkönnyíti az okos otthon használatát
 
Közülük több olyan távoli mikrofont foglal magába, amely nagyobb háttérzaj mellett is hallja a „gazdája” hangját.
 
A Google Assistant képességeit kiterjesztenék arra is, hogy válaszoljon a használónak, akkor is, ha az Android telefonja zárolva van. Beállíthatnak és elutasíthatnak riasztásokat, emlékeztetőket és időzítőket, valamint megtekinthetik a személyes lekérdezéseket, megtekinthetnek személyes kérdésekre adott válaszokat, például a forgalmat vagy a naptári dátumokat illetően.
 
Ez a funkció jelenleg a Pixel-en elérhető, a következő néhány hétben pedig az összes Android-eszközre felkerül.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.