2018. 07. 05. - 13:17

ÚJ területet hódít meg az Alibaba

ÚJ területet hódít meg az Alibaba

Az e-kereskedelmi óriás, az Alibaba a divat területére lépett: együttműködik a Guessel, melynek köszönhetően bemutattak egy új mesterséges intelligencia által vezérelt koncepciót a divatboltok számára. A cél, hogy javítsák a vásárlás élményét, és növeljék az eladások számát.

Az Alibaba divat mesterséges intelligenciáját (FashionAI) a Hong Kongi Egyetem Műszaki Karán fejlesztették ki, és két napon keresztül ingyenesen ki is próbálhatják az érdeklődők. Az Alibaba egyik platformja, a Taobao köré szerveződik az intelligens tükör: a vásárlónak QR-kód segítségével kell bejelentkeznie a boltban, utána kezdődhet a válogatás. A tükör beszkenneli a felhasználót, minden lehetséges információt közöl a kiválasztott termékről, sőt javaslatokat is ad a korábbi vásárlások alapján.
 
 
 
 
A tükör nem csak beolvassa a termékeken elhelyezett RFID-kódokat, az általa javasolt ruhákat ki lehet választani, és előkészítik azokat a próbafülkében. A próbafülkében is intelligens tükör található, melynek segítségével másik méretet, vagy akár egy másik ruhát próbálhat fel a vevő, anélkül, hogy vissza kellene mennie az üzlettérbe. A fizetés is intelligens: a tükrön keresztül kiválasztott ruhák ellenértékét a Taobao appon keresztül lehet egyenlíteni. 
 
 
Intelligens tükröt fejlesztett az Alibaba és Guess
Az intelligens tükrön keresztül intézhetik a felhasználók az egész vásárlást
 
 
José Blanco, a Guess nagykereskedelmi vezetője szerint egy olyan technológiai vezetővel együtt dolgozni, mint az Alibaba, teljesen átalakíthatja a kiskereskedelmet. "A Guess-nél hiszünk abban, hogy szükség van az innovációra, a projektet pedig kiterjesztjük, mivel ez a kiskereskedelem jövője. " A Guess és az Alibaba partnersége lehetővé teszi, hogy tovább finomítsák a technológiát, Zhuang Zhuoran, az Alibaba alelnöke szerint kitaposatlan utat járnak most.
 
/Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.