2020. 12. 18. - 08:36

Videókká alakítja a weboldalakat a Google mesterséges intelligencia eszköze

Videókká alakítja a weboldalakat a Google mesterséges intelligencia eszköze
A Google egy URL2Video nevű, mesterséges intelligencia alapú fejlesztéssel rukkolt elő, melynek lényege, hogy komplett weboldalt képes átalakítani egy látványos és praktikus videóvá.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi értelme van annak, hogy egy weboldalt videóvá konvertáljon valaki. A válasz pedig az, hogy számos területen tud hasznos lenni. Például ha a weboldalt olyan környezetben kell bemutatni, ahol nincs lehetőség az internetre csatlakozni. Emellett jól jöhet akkor is, ha egy prezentációba szeretné beágyazni a felhasználó, mivel így nem kell kilépni a bemutatóból, böngészőablakot nyitni, beírni a címet és ott végigkattintgatni a fontosabb részeit az oldalnak.

Eddig azonban egy weboldal-videó elkészítése (ami mind minőségben, mind pedig praktikusságban megfelelő szintet képvisel) meglehetősen költséges volt, így a kisebb vállalkozások nem is engedhették meg maguknak. Hála azonban a Google mesterséges intelligenciával foglalkozó csapatának, a jövőben ezt a feladatot gyorsan, automatizáltan és kiváló minőségben lehet elvégezni, ráadásul akár szakember bevonása nélkül.

Néhány kattintással videóvá alakít egy weboldalt a Google mesterséges intelligencia eszköze
Néhány kattintással videóvá alakít egy weboldalt a Google mesterséges intelligencia eszköze


A Google URL2Video a weboldalt rövid videóvá alakítja át, és csupán pár alapvető információt kell ehhez előzetesen megadni, mint például a videó időtartama, a kép tájolása és a képarány. Az eszköz a lehető legpontosabban leképezi a dizájn elemeit, és a klip előállítása során megtartja a weboldalon lévő tartalmakat, tehát a szövegeket, képeket stb.

A mesterséges intelligencia modell tréningezéséhez a Google webdizájnerekkel készített interjúkat, hogy speciális, heurisztikus módszerek által meg tudják határozni egy weboldal legfontosabb szempontjait. Az így listázott paraméterek alapján az eszköz képes elemezni egy oldalt, sőt, rangsorolja is a főbb részeit. Végül a felhasználók által beállított feltételek alapján kiválasztja a lényeges elemeket, mint például a fejléceket és képeket, melyek által látványosabb eredmény születhet.

Miután a klip elkészült, lehetőség van a testre szabásra, így megváltoztathatók a színek, a stílus és még számos más elem, hogy az egyéni igények teret kaphassanak.

A fejlesztés viszont ezzel nem ér véget, mivel a Google azt tervezi, hogy ezt a mesterséges intelligencia alapú megoldást a jövőben tökéletesíteni fogja, hogy hozzá lehessen adni a videókhoz például aláfestő zenét vagy narrációt.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.