2018. 07. 31. - 09:05

Visszatér a Google Glass – mesterséges intelligenciával

Visszatér a Google Glass – mesterséges intelligenciával

A pár éve már létező, különleges, arcra szerelhető eszközre most új alkalmazást mutatott be a szoftvergyártó Plataine cég. A Google Glass mostantól mesterséges intelligenciával működhet.

Megújul a Google Glass: az izraeli Plataine cég új alkalmazást mutatott be a fejre szerelhető okos eszközön – a Glass immár megérti a beszélt nyelvet és válaszolni is tud.
 
A Plataine alkalmazása egy olyan jövőre mutat rá, amelyben a Google Glass mesterséges intelligenciával működik, s ezzel jóval funkcionálisabbá válik majd a használata. Olyan kliensekkel együtt, mint a GE, a Boeing vagy az Airbus, a Plataine azon dolgozik, hogy az alkalmazáshoz képfelismerő képességeket is társítson.
 
A Google Glass hamarosan mesterséges intelligenciával működik
A Google Glass hamarosan mesterséges intelligenciával működik
 
A vállalat egy San Francisco-i konferencián mutatta be a Glass technológiáját, melyet a Google cloud computing üzletágának szenteltek.
 
A Plataine alkalmazását a Google cloud által biztosított mesterséges intelligencia-szolgáltatásokkal és a jól ismert keresővel támogatja.
 
A Google más, feltörekvő cégek számára is nyújt mesterséges intelligencia-technológiát, mellyel hozzájárul ahhoz, hogy elfordítsa a fogyasztókat az Amazon és a Microsoft vállalattól.
 
A Google cloud szolgáltatás a Google Glass eszközökben igazi forradalmasított eszközzé válhat a dolgozók kezében, olyan szituációkban, amikor a laptop vagy az okostelefon használata nem lenne megfelelő. A Google szemüveg a várakozások szerint egy igazán érdekes technológiai eszközként mutatkozik majd be.
 
A Google Glass hasznos információkkal segít
A Google Glass hasznos információkkal segít
 
A konferencia egyébként nagyjából egy évvel azután lett megrendezve, hogy a Google lemondott a Glass, valamint kamerái és kijelzői eladására irányuló kísérletekről, ezek ugyanis az adatvédelmi problémák miatt ellentmondásossá váltak.
 
A Google újraindította a Google Glass Enterprise Edition-t – a kísérleti (pilot) projektekben a Glass-t helikoptergyártók használták, illetve orvosok a vizsgálóteremben.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.