2018. 08. 08. - 19:36

5G és mesterséges intelligencia alapú alkalmazásokat is tud kezelni a Samsung 8Gb-es LPDDR5 DRAM

5G és mesterséges intelligencia alapú alkalmazásokat is tud kezelni a Samsung 8Gb-es LPDDR5 DRAM
A néhány hónapja bemutatott 16 gigabites GDDR6 DRAM és DDR5 DRAM után a Samsung bemutatta az első 10 nanométeres és 8 gigabites LPDDR5 DRAM-ot, ami már mesterséges intelligencia támogatással érkezik.

Bár az 5G technológia jelenleg még kísérleti fázisban van, a Samsung 8 gigabites LPDDR5 DRAM már támogatni fogja annak kezelését, illetve azon alkalmazásokat, amelyek ezt a megoldást használják. A memóriamodul emellett a mesterséges intelligencia alapú alkalmazásokkal is kiválóan boldogul majd, ami többek között a teljesítményben és az energiatakarékosságban fog megmutatkozni.

A Samsung új generációs LPDDR5 DRAM modulja már mesterséges intelligenciával érkezik
A Samsung új generációs LPDDR5 DRAM modulja már mesterséges intelligenciával érkezik


Az új Samsung DRAM adatsebessége eléri a 6400 megabitet másodpercenként, ami másfélszer gyorsabb, mint az LPDDR4X 4266 megabit per szekunduma. Az adatátviteli sebesség növelésének hála az LPDDR5 51,2 gigabájtot képes másodpercenként továbbítani, ami olyan, mintha 14 darab, egyenként 3,7 gigabájt méretű Full HD videófájlt küldenénk egy másodperc alatt.

A 8 gigabites modult modern, sebességre optimalizált áramkörökkel látták el, ami ultragyors sebességet és teljesítményt képes nyújtani. A feszültségértékek alacsonyan tartásával a hordozó készülék energiatakarékosságához járul hozzá, ráadásul mélyalvás módban további 30%-kal csökkenthető a fogyasztás, összehasonlítva az LPDDR4X RAM készenléti módjával.

A Samsung új 8 gigabites LPDDR5 memóriamodulja várhatóan elsőként a februárban érkező Samsung Galaxy S10 okostelefonban tűnhet majd fel.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.