2018. 05. 09. - 18:05

A Qualcomm AI Engine technológia elhozza a mesterséges intelligenciát a régebbi telefonokba is

A Qualcomm AI Engine technológia elhozza a mesterséges intelligenciát a régebbi telefonokba is
Az újabb okostelefonok, köztük a középkategóriásak is egyre nagyobb számban kapnak mesterséges intelligencia funkciókat. Hála azonban a Qualcomm AI Engine motornak, a korábbi Qualcomm-processzoros telefonokból is ki lehet hozni a maximumot.

A Qualcomm AI Engine egy mesterséges intelligencia alapú technológia, ami több szoftveres és hardveres komponens által tudja kiaknázni a lehetőségeket a Snapdragon 845, 835, 820 és 660 processzorokkal ellátott készülékekből. Ezeknél az okostelefonoknál az MI többek között a valós idejű visszajelzéseket, a fejlettebb adatbiztonságot és a fokozott megbízhatóságot hozza el a felhasználók számára.


A Snapdragon 660 processzor is nyitott a mesterséges intelligenciára


A mesterséges intelligencia motor az erejét a Snapdragon legfőbb hardveres komponenseiből meríti. Ide tartozik a Qualcomm Hexagon vektorprocesszor, valamint az Adreno és a Kryo grafikus processzor, melyek az MI-alapú alkalmazások gyors és hatékony működtetését teszik lehetővé az eszközökön.

A technológia egyúttal a gyártóknak is megadja a lehetőséget, hogy telefonjaikat vagy tabletjüket mesterséges intelligencia alapú megoldásokkal ruházzák fel, ezzel fokozva a felhasználói élményt. A Qualcomm AI Engine előnyeit már hasznosítja, illetve soron következő csúcsmodelljeiben hasznosítani fogja a Xiaomi, a OnePlus, a vivo, az OPPO, a Motorola, az ASUS, a ZTE és Nubia is, hogy csak a nagyobbakat említsük.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.