2018. 04. 07. - 18:48

Elképesztő minőségű fényképeket nyújt a Vivo mesterséges intelligencia alapú megoldása

Elképesztő minőségű fényképeket nyújt a Vivo mesterséges intelligencia alapú megoldása
A kínai Vivo felsőkategóriás okostelefonjai a jövőben mesterséges intelligenciát birtokló fényképezési módot, vagyis úgynevezett Super HDR-t fognak kapni, ami a több százezer forintos fényképezőgépeket is megszégyenítő minőséget fog képviselni.
Hihetetlen részletgazdag, tiszta, gyönyörű színekkel rendelkező, kiváló tónusú fotókat készíthetnek azok a felhasználók, akik a Vivo Super HDR technológiával bíró okostelefonjait vásárolják meg.

Mesterséges intelligencián alapuló Super HDR fotó
Mesterséges intelligencián alapuló Super HDR fotó

Ez a mesterséges intelligencia alapú megoldás a hagyományos HDR elvén működik, viszont itt több képkockát dolgoz fel a rendszer, ezzel kompenzálva a túl sötét és túl világos tónusokat, amik a sima HDR-nél meg szoktak jelenni. Ezeket a képkockákat aztán a Super HDR intelligensen egységesíti, és a szélsőséges fényértékeket optimalizálja. A dinamikus fénytartomány 14 EV-ig (expozíciós értékig) terjedhet, egyszerre akár 12 képkocka is rögzítésre kerülhet, így biztosítva a fénykép minden részletének tökéletes megvilágítását.

Természetesen a mesterséges intelligencia abban is segít, hogy a megfelelő jelenet legyen beállítva. Ezáltal a fotó minden részletét a technika azonosítani tudja, és a feldolgozás elkülönítve megy végbe a legjobb eredmények elérése érdekében.

A kínai gyártó szerint az első Super HDR-es okostelefon a Vivo Apex lesz, ami valamikor 2018 közepén fog megjelenni.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.