2018. 08. 27. - 07:45

Fejlett mesterséges intelligencia funkciókat kapnak a Huawei új okostelefonjai

Fejlett mesterséges intelligencia funkciókat kapnak a Huawei új okostelefonjai
A Huawei nemrégiben bejelentette, hogy növeli a mesterséges intelligencia alapú fejlesztések minőségét és mennyiségét, amelyeket aztán a következő okostelefonokba ültetnek.

A Huawei szerint a mesterséges intelligencia alapú megoldások számának emelkedése egyben a felhasználói élmény növelésével jár együtt. A kínai gyártó az intelligens érzékelésre, az intelligens felismerésre és az intelligens számításra fókuszál, és az MI-fejlesztések egyrészt a szoftver és a hardver, másrészt az eszközök és a felhő alapú szolgáltatások között alakít ki kapcsolatokat.

Az egyik terület, amin komoly fejlődés lesz megfigyelhető, az a chipset. A Kirin 970-es egység például már dedikált NPU-t (Neural Processing Unit - neurális feldolgozó egység) birtokol ultragyors csatlakozással, intelligens számítási képességgel, HD audio- és vizuális effektekkel, illetve hosszú akkumulátor üzemidővel. Mindemellett lehetővé teszi a mesterséges intelligenciával ellátott alkalmazások maximális kihasználását.

A Huawei több energiát fektet a mesterséges intelligenciába az okostelefonoknál
A Huawei több energiát fektet a mesterséges intelligenciába az okostelefonoknál


A másik fő terület a UI, azaz a felhasználói interfész. Ez többek között az Androidos telefonok lelassulásának általános problémáját küszöböli ki a Huawei telefonoknál, köszönhetően a kutató-fejlesztő csapatnak. Az EMUI 8.2 a Kirin chipsettel együttműködve gyors és megbízható működést eredményez szoftveres és hardveres téren egyaránt.

A harmadik terület a Huawei GPU Turbo technológiája, ami a 4D játékélményt a mesterséges intelligencia által képes elhozni. Ennek hála valósághű képi- és hangélményt nyújt a felhasználóknak, valamint intelligens vibrálásokat játék közben. Nem utolsó sorban a grafikus teljesítmény 60 százalékkal növekszik, miközben az energiafogyasztás 30 százalékkal csökken az új megoldás által.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.