2018. 05. 03. - 18:16

Jönnek a mesterséges intelligenciát feldolgozó MediaTek processzoros okostelefonok

Jönnek a mesterséges intelligenciát feldolgozó MediaTek processzoros okostelefonok
Várhatóan 2018 második negyedévében kerülnek piacra tömegesen az olyan okostelefonok, amelyekben már mesterséges intelligencia feldolgozó egységgel rendelkező MediaTek P60 processzor fog dolgozni.

A MediaTek még a februári Mobile World Congress-en mutatta be a Helio P60-as processzort, amelyet a tervek szerint egyre több középkategóriás okostelefon fog megkapni az év második negyedévétől kezdődően. Az új CPU-platform egyik erőssége a teljesítményben leledzik, hiszen 70%-kal gyorsabb CPU-t és szintén 70%-kal gyorsabb GPU-t tud felmutatni az előd Helio P23-assal és P30-assal szemben.

A másik előrelépés a mesterséges intelligenciához kapcsolódó lehetőségekben lesz megtapasztalható. A P60-asokban ugyanis már a NeuroPilot AI technológia fog dolgozni, ami egyaránt kifejti hatását a CPU, a GPU és a Mobile APU terén, maximalizálva a teljesítményt és optimalizálva az energiafogyasztást.


A MediaTek Helio P60-as processzorokban már mesterséges intelligencia is dolgozik


A NeuroPilot emellett a fényképezésnél is hasznos segítséget nyújt, többek között a megfelelő fényerő és fényképezési mód beállításához, az objektumfelismeréshez, valamint az arcfelismerő funkció is ennek köszönhetően tud megbízhatóan és gyorsan működni. Mindemellett kompatibilis a Google Android Neural Network-kel, és Tensor Flow támogatással is bír, a mesterséges intelligencia funkciók tehát új szintre léphetnek a MediaTek P60-nal felszerelt készülékekben.

Eddig az OPPO F7 és az OPPO R15 okostelefonoknál erősítették meg, hogy az új MediaTek SoC fog bennük dolgozni, de a következő néhány hónapban az érintett okostelefonok listája várhatóan erősen bővülni fog.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.