2018. 06. 14. - 17:45

Kiterjesztett valóság és mesterséges intelligencia a Qualcomm Snapdragon XR1 chipsetben

Kiterjesztett valóság és mesterséges intelligencia a Qualcomm Snapdragon XR1 chipsetben
A Qualcomm néhány napja mutatta be a Snapdragon XR1 processzort, ami az első olyan SoC a vilgáon, ami a kibővített valóság (XR) platformra fókuszál.

A kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR) után egy új fogalmat, a kibővített valóságot (XR) is fel kell vennie a szótárukba az innovatív, csúcsminőségű élményre vágyó felhasználóknak a jövőben. A Qualcomm Snapdragon XR1 processzor ugyanis éppen ezt hozza el, ráadásul a mesterséges intelligencia is segíti a jobb interaktivitást, az optimálisabb energiafelhasználást és a hőmérséklet megfelelő szinten tartását.


A kibővített valóság (XR) és a mesterséges intelligencia (AI) is jelen van a Qualcomm Snapdragon XR1 processzorban


A Qualcomm az XR1-es bemutatásakor beszélt arról, hogy több gyártó, mint például a Meta, a VIVE, a Vuzix és a Picoare már elkezdték fejleszteni az első dedikált XR1-es platformjukat. A Snapdragon XR1 integrálja a Qualcomm heterogén számítási architektúráját, beleértve az ARM-alapú többmagos CPU-t, a vektorprocesszort, a GPU-t és a Qualcomm AI-motorját.

Ehhez jönnek még a fejlett XR-szoftver megoldások, a gépi tanulást felhasználó Snapdragon XR SDK (szoftverfejlesztői csomag), a Qualcomm Technologies csatlakozási lehetőségek, valamint biztonsági funkciók.

A mesterséges intelligencia motornak hála az XR1-es nagy teljesítményű, mégis energiatakarékos, gépi tanuláson alapuló számítási algoritmusok kezelését teszi lehetővé. A képfeldolgozás is támogatást kapott, így a 4K felbontású videók akát 60fps-sel is rögzíthetőek, miközben a Qualcomm Spectra Image Signal Processzor (ISP) technológia csökkenti a nem ívánt zajokat a felvételekről.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.