2018. 07. 03. - 18:17

Mesterséges intelligenciából sincs hiány az új Qualcomm Snapdragon 850 processzorban

Mesterséges intelligenciából sincs hiány az új Qualcomm Snapdragon 850 processzorban
A Windows 10-et futtató laptopokat és PC-ket célozza meg a Qualcomm új generációs, 10 nm-es Mobile Compute Platform processzora, a Snapdragon 850.

A Qualcomm Snapdragon 850 az első olyan chipset, ami kifejezetten a Microsoft saját Always-on, Always-Connected felhasználói élményeihez lett kifeljesztve. Emellett a processzor felvonultat olyan hasznos és modern funkciókat, mint a Snapdragon X20 LTE modem, valamint a Qualcomm AI Engine mesterséges intelligencia motor.


A Qualcomm Snapdragon 850 Mobile Platform CPU mesterséges intelligenciával is felfegyverkezett


A Snapdragon 850-es a korábbi platformokkal összehasonlítva 30%-os teljesítmény-növekedést képes felmutatni, miközben rettentő energiatakarékosan dolgozik: akár 25 órányi folyamatos használatot is lehetővé tesz. Az LTE-sebesség elérheti az 1,2GHz-et is másodpercenként, a mesterséges intelligancia alapú funkciók pedig háromszor olyan jó teljesítményt nyújtanak. A mesterséges intelligencia jelen van a kamerában, hangban és az akkumulátor üzemidejét meghatározó területeken is.

A Qualcomm Snapdragon 850-ben négy Kryo 385 mag a teljesítményért felel, további négy pedig a takarékosságért és hatékonyságért. Mindehhez egy Adreno 630-as GPU csatlakozik. A CPU támogatja az Ultra HD felvontású videók lejátszását, a lassított felvételeket és az USB Type-C porton keresztüli DisplayPort csatlakoztatását. Az akkumulátorokhoz a Qualcomm Quick Charge 4+ gyortstöltési képesség is rendelkezésre áll.

Nem kevésbé fontos tulajdonság az aptX hangtechnológia, hiszen ez is sokat hozzátesz a multimédiás laptopok vagy PC-k felépítéséhez. Az első Qualcomm Snapdragon 850-es eszközök valamikor az ősz folyamán kerülhetnek a boltokba.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.