2018. 04. 16. - 18:37

Mesterséges intelligenciával együtt érkeznek a Samsung új Exynos 7 processzorai

Mesterséges intelligenciával együtt érkeznek a Samsung új Exynos 7 processzorai
Többek között mesterséges intelligenciát, valamint fejlett videófelvétel-készítő megoldást is kap a Samsung új generációs, 10 nanométeres Exynos 7 9610-es processzorcsaládja.

A Samsung Exynos 7 9610-es szériájába tartozó processzor hajtja a Galaxy A8 és A8+ készülékeket, és a közelmúltban bemutatkozott az utód, vagyis az Exynos 7 Series 9610-es CPU-család. Ez 10 nanométeres FinFET feldolgozó technológián alapszik, nyolc magja közül pedig négy Cortex A73-as, négy pedig Cortex A53-as.

Az új processzor lehetővé teszi, hogy az arra alkalmas kameramodul segítségével Full HD, azaz 1080p felbontásban rögzítsünk lassított felvételeket akár 480 másodpercenkénti képkockaszám mellett. Ilyet eddig egyetlen architektúrán sem lehetett csinálni.

A Samsung Exynos 7 9610-es szériájába tartozó processzor hajtja a Galaxy A8 és A8+ készülékeket, és a közelmúltban bemutatkozott az utód, vagyis az Exynos 7 Series 9610-es CPU-család. Ez 10 nanométeres FinFET feldolgozó technológián alapszik, nyolc magja közül pedig négy Cortex A73-as, négy pedig Cortex A53-as.  Az új processzor lehetővé teszi, hogy az arra alkalmas kameramodul segítségével Full HD, azaz 1080p felbontásban rögzítsünk lassított felvételeket akár 480 másodpercenkénti képkockaszám mellett. Ilyet eddig egyetlen architektúrán sem lehetett csinálni.  A másik fontos része az új Exynos 7-eseknek a mesterséges intelligencia funkciók, melyek például a képfeldolgozó egységet ruházzák fel extra tulajdonságokkal. A mély tanulás és a képfeldolgozás egy neurális háló motort használ arra, hogy intelligens, pontos és megbízható módon kezelje az arcfeloldást. Nem számít, hogy sapka, sál, haj vagy arcszőrzet takarja a felhasználó arcának egy részét, a rendszer képes lesz kiküszöbölni az efféle zavaró tényezőket.  Szintén a mesterséges intelligencia számlájára lesz írható a kamera fókuszálásának továbbfejlődése is, tehát a megfelelő fókuszpont kiválasztásával mindig tökéletesen éles és kontrasztos képek születhetnek. Emellett az MI tesz majd azért is, hogy a zajszűrő algoritmusokkal és intelligens fényerő-beállításokkal az alacsony fényviszonyok között készült fotók is kiváló minőséget képviselhessenek.  A Samsung a hírek szerint valamikor 2018 második felében fogja megkezdeni az Exynos 7 Series 9610 processzorok tömeggyártását, így nyár végén vagy ősz elején fognak várhatóan feltűnni az első okostelefonok és táblagépek ezzel az architektúrával.  -W-
A mesterséges intelligencia már a Samsung processzoraiban is jelen van


A másik fontos része az új Exynos 7-eseknek a mesterséges intelligencia funkciók, melyek például a képfeldolgozó egységet ruházzák fel extra tulajdonságokkal. A mély tanulás és a képfeldolgozás egy neurális háló motort használ arra, hogy intelligens, pontos és megbízható módon kezelje az arcfeloldást. Nem számít, hogy sapka, sál, haj vagy arcszőrzet takarja a felhasználó arcának egy részét, a rendszer képes lesz kiküszöbölni az efféle zavaró tényezőket.

Szintén a mesterséges intelligencia számlájára lesz írható a kamera fókuszálásának továbbfejlődése is, tehát a megfelelő fókuszpont kiválasztásával mindig tökéletesen éles és kontrasztos képek születhetnek. Emellett az MI tesz majd azért is, hogy a zajszűrő algoritmusokkal és intelligens fényerő-beállításokkal az alacsony fényviszonyok között készült fotók is kiváló minőséget képviselhessenek.

A Samsung a hírek szerint valamikor 2018 második felében fogja megkezdeni az Exynos 7 Series 9610 processzorok tömeggyártását, így nyár végén vagy ősz elején fognak várhatóan feltűnni az első okostelefonok és táblagépek ezzel az architektúrával.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.