2018. 07. 10. - 18:50

Mesterséges intelligenciával is felruházták a MediaTek Helio A22 processzort

Mesterséges intelligenciával is felruházták a MediaTek Helio A22 processzort
Sebességben, teljesítményben és képességekben egyaránt meggyőző lett az új MediaTek Helio A22 processzor, ami ráadásként még hasznos mesterséges intelligencia funkciókat is birtokol.

A MediaTek a költségtakarékos processzorok csoportját gazdagította az új Helio A22 processzorral. A 12 nm-es TSMC FinFET technológiával felépített egység 30%-kal gyorsabb CPU, valamint akár 72%-kal gyorsabb GPU-teljesítményt képes felmutatni, mint a közvetlen vetélytárs, a Qualcomm Snapdragon 425.

A mesterséges intelligenciát sem kell belőle nélkülözni, hiszen a Face ID arcalapú feloldása éppúgy rendelkezésre áll, mint az okos fotóalbumok. Emellett támogatja a MediaTek NeuroPilot megoldásokat, ami a gyártók és fejlesztők MI-alapú fejlesztéseit segíti elő, illetve kompatibilis az olyan népszerű MI-keretrendszerekkel, mint például az Android Neural Networks API (Android NNAPI).

A Xiaomi Redmi 6A az első MediaTek Helio A22 processzorral felszerelt okostelefon
A Xiaomi Redmi 6A az első MediaTek Helio A22 processzorral felszerelt okostelefon


Emellett 4G/LTE WorldWide modemmel rendelkezik, amit duál 4G SIM-mel integráltak VoLTE és ViLTE funkciókkal. De jelen van a MediaTek TAS 2.0 okosantenna-technológia, kiegészülve olyan új tulajdonságokkal, mint az eMBMS, a HUPE, a Band 71 és a fejlett IMS. Nem beszélve a négyműholdas multi-GNSS-ről (GPS, Glonass, Beidou, Galileo), a Bluetooth 5.0-ról és a Wi-Fi 802.11 ac-ről.

Kamera tekintetében hátul egy 13+8 megapixeles, az előlapon pedig 21 megapixeles elhelyezésére ad lehetőséget. A négy Cortex-A53 mag 2GHz-en működik, RAM-ból maximum 4GB-nyi, 933MHz-es LPDDR3 használható, 1600MHz-es LPDDR4X-ből pedig 6GB, mindezen túl eMMC 5.1 tárhelyet támogat.

A MediaTek Helio A22 processzor elősként a Xiaomi Redmi 6A okostelefonban bukkant fel, de idén és jövőre várhatóan még jócskán jönnek hasonló konstrukcióval készülékek.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.