2018. 05. 28. - 19:14

A Google Fotók alkalmazásba is mesterséges intelligencia költözött

A Google Fotók alkalmazásba is mesterséges intelligencia költözött
A Google az I/O 2018 konferencián számos mesterséges intelligencia alapú technológiát mutatott be, ezek közül az egyik legérdekesebb a Google Fotók alkalmazás újdonsága, ami okos módon javítja a képek minőségét.

A Goolge Fotók alkalmazás mostantól a gépi tanulás módszerét alkalmazza a fényképek intelligens feldolgozását illetően, aminek hála az ember helyett már önmaga dönti el, hogy egy képpel milyen műveletet javasol elvégezni. Ezek a javaslatok többek között a következők lehetnek: fényerősség növelése, azaz világosítás, fénykép megosztása, elforgatás 90, 180 vagy 270 fokkal, illetve archiválás.

A Google Fotók mesterséges intelligenciát használ a fényképekkel végzett javasolt műveletek felkínálásához
A Google Fotók mesterséges intelligenciát használ a fényképekkel végzett javasolt műveletek felkínálásához


Ha tehát a mesterséges intelligencia elvén működő algoritmus egy fényképet túl sötétnek talál, az alkalmazás automatikusan megjelenít egy "Fényerősség javítása" opciót, amire szimplán rá kell koppintanunk, és a feladatunkat mind mi, mind pedig az alkalmazás el is végzi.

Ugyanez a helyzet ha egy archiválásra alkalmas képet talál az app, ilyen lehet például egy cetlire írt jegyzet. Ha úgy érzékeli az algoritmus, hogy olyan fotóról van szó, amire a továbbiakban már nem lesz szükség, akkor a fénykép alatt az "Archiválás" gomb jelenik meg.

Szintén egy új lehetőség a Color Pop, ami mesterséges intelligencia elvén elemzi a képet, és annak tárgyát, tehát a lényeget meghagyja színesre, míg a hátteret fekete-fehérré változtatja.

A Google Fotók ezen új funkciói folyamatosan érkeznek az okostelefonokra és táblagépekre kifejlesztett alkalmazásba, és ezeket az Asszisztens (Assistant) fülre kattintva lehet elérni.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.