2018. 07. 31. - 08:07

A Google mesterséges intelligenciáját használja egy alkalmazás a beteg növények észlelésére

A Google mesterséges intelligenciáját használja egy alkalmazás a beteg növények észlelésére
A mesterséges intelligencia az elmúlt egy-két évben a Google egyik legkomolyabb irányvonala lett, hiszen többek között az egészségügy, az oktatás és a munkaerőpiacon van jelen, sőt, a PlantMD alkalmazásnak hála már a mezőgazdaságban is.

Még a tavaszi Google I/O konferencián mutatták be, azóta pedig már meg is jelent a PlantMD alkalmazás. Ez nem más, mint egy növényanalizáló app, amely képes valós időben megvizsgálni a növényeket, betegségek és káros elváltozások után kutatva. Mivel nem csupán hasznos, hanem a valós idejű feldolgozásnak hála villámgyors is, ezért a termelőknek óriási segítséget nyújthat abban, hogy szükség esetén még időben beavatkozzanak.


A Google mesterséges intelligenciája már a mezőgazdaságban is jelen van


A két gimnazista által kifejlesztett alkalmazás a Google mesterséges intelligencia technológiáit használja, így a gépi tanulást és a TensorFlow szoftveres környezetét. A PlantMD által alkalmazott gép tanulási modell alapját egy szintén Google-támogatást élvező PlantVillage kutatás-fejlesztési egység adta. Ennek lényege, hogy egy Nuru nevű alkalmazás segítse a mezőgazdaságban dolgozókat több maniókát termeszteni, ami egy afrikai növény, és naponta több mint félmilliárd ember számára biztosít élelmet.

Bár a manióka alapvetően toleráns az időjárási körülményekkel szemben, a kártevőkre és a betegségekre annál hajlamosabb. Mivel a beteg növények tünetei lassan jelennek meg, nehéz azokat a gazdáknak észlelni és gyógyítani. A mesterséges intelligencia alapú megoldásnak pedig éppen az a lényege, hogy ezek a jelenségek a legkisebb jelekből is kiszűrhetőek, a súlyos károsodások pedig megelőzhetőek legyenek.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.