2018. 05. 11. - 18:12

A mesterséges intelligencia átvette a hatalmat a Microsoft fordítóprogramjában

A mesterséges intelligencia átvette a hatalmat a Microsoft fordítóprogramjában
Május első napjaiban a Windows-hoz készült Microsoft Fordító alkalmazás egy komoly frissítést kapott, így többek között a mesterséges intelligencia alapon működő Cortana hangasszisztens is a részévé vált.

Cortana hangasszisztens, Windows Ink digitális toll, képalapú fordítás, mesterséges intelligencia alapú offline fordítások és megújult felület - ez fogadja mindazokat, akik a Microsoft Fordító alkalmazás új verziójára frissítenek. Ez számos területen hoz könnyebbséget a felhasználóknak, akik így már hatékonyan, gyorsan és rendkívül intelligens módon tudják kihasználni fordítóprogram előnyeit.

A szoftver 60 nyelvet támogat, és nem csupán instant fordításokat lehet vele végezni, hanem például eltárolni későbbre a fordításokat, letölteni azokat szövegfájlként, vagy éppen megosztani emailben vagy összekötni olyan alkalmazásokkal, mint a Skype, a Twitter vagy a OneNote.

A Microsoft Translator fordítóprogramban egyre nagyobb a szerepe az MI-nek
A Microsoft Translator fordítóprogramban egyre nagyobb szerep jut az MI-nek


Az MI-alapú Cortana hangasszisztens integrálásának hála csupán ki kell mondani, hogy "Hé, Cortana!", és máris egy "élő" tolmács kerül az oldalunkra. Az app része egy kifejezéskönyv is, így ha valamilyen szó vagy kifejezés nem jut eszünkbe, a könyvből gyorsan megtalálhatjuk az emberi megerősítésen előzetesen átesett fordításokat olyan helyzetekre, mint például étterem, utazás vagy útbaigazítás.

A mesterséges intelligencia alapú, neurális gép fordítási technológia szintén nagyon innovatív megoldást jelent, főként hogy mindez offline módban is használható előre letöltött offline fordítási csomagok által. A Microsoft szerint ezeknek a csomagokban az offline fordítási hatékonysága 23 százalékkal jobb, mint a hagyományos, nem neurális szolgáltatásoké.

A megújult Microsoft Translator fordító már letölthető a Microsoft Store-ból.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.