2018. 06. 07. - 08:07

A Microsoft egy mesterséges intelligenciával foglalkozó startup céget kebelezett be

A Microsoft egy mesterséges intelligenciával foglalkozó startup céget kebelezett be
Új lendületet kaphatnak a Microsoft mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztései, miután a redmondi cégóriás néhány napja megszerezte a Semantic Machine nevű MI-startup céget.

Egy magasabb szintre emelheti a Microsoft a mesterséges intelligencia alapú megoldásait, hála a kaliforniai Semantic Machine startup céggel való nemrég kötött megállapodásnak. A cél az, hogy forradalmian új megközelítést dolgozzanak ki az MI-re épülő társalgás terén. A Semantic Machine technológiája gépi tanulás útján teszi lehetővé a felhasználóknak az információkhoz való hozzáférést, azok felfedezését és az azokkal kapcsolatos interakciót egy sokkal természetesebb úton.


A Cortana hangasszisztens is jobb lesz a Microsoft új mesterséges intelligencia fejlesztésekkel


Mindeközben a Microsoft az élő beszédhez kapcsolódó mesterséges intelligencia funkciókat fejleszti tovább, amely többek között a beszédfelismerést és a természetes nyelv megértését foglalja magába. Az új koncepció szerint a számítógépekkel a közeljövőben úgy lehet majd kommunikálni, mint az élő emberekkel, és ebbe beletartozik az, hogy olyan érzése lesz a felhasználóknak, mintha valódi embert látna és hallana.

A Microsoft elmondta, hogy ma már több mint egymillió fejlesztő használja a Microsoft intelligens Cognitive Service megoldását, és háromszázezernél is több fejlesztő az Azure Bot Service-t, ezek pedig a számítástechnika világában folytatott kommunikációt segítik. A Semantic Machines által nyújtott technológiát a Microsoft a saját MI-megoldásaival fogja ötvözni, hogy hatékonyabb, természetesebb és produktívabb felhasználói élményt nyújtson a jövőben - például a Cortana hangasszisztens használatakor.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.