2018. 06. 11. - 19:31

AI portré funkcióval, vezetési móddal és teljes képernyős kézmozdulatokkal jön a Xiaomi MIUI 10

AI portré funkcióval, vezetési móddal és teljes képernyős kézmozdulatokkal jön a Xiaomi MIUI 10
Már júniusban megérkezik néhány okostelefonra a Xiaomi legújabb, mesterséges intelligencia funkciókat is tartalmazó operációs rendszer verziója, a Xiaomi MIUI 10.

Május 31-én, a Xiaomi Mi 8 okostelefon bemutatójával együtt rántották le a leplet a Xiaomi MIUI 10 operációs rendszerről is, melynek alapját Android adja. Ez a MIUI 10 már a Xiaomi saját mesterséges intelligencia alapú hangasszisztensével érkezik, emellett teljes képernyős kézmozulatokra is lehetőséget biztosít, továbbfejlesztették a legutóbbi alkalmazások felületét, hogy még több előnyét ki lehessen használni a keretmentes kijelzőknek.


Mesterséges intelligencia is jutott bőven a MIUI 10 operációs rendszerbe


A Xiaomi egy úgynevezett Driving Mode, azaz vezetési módot is ültetett az új szoftverbe, ami egyszerűen és hatékonyan kezelhető az MI-alapú ahangasszisztenssel. Többek között a célállomás bediktálása és egy SMS-re válaszolás is anélkül elvégezhető, hogy hozzáérnénk a telefonhoz.

Az MI-alapú portré fényképezési mód is elérhetővé válik a MIUI 10 által, ráadásul nem csupán az újabb, dupla kamerás okostelefonoknál, hanem a régebbi, szimpla kamerásaknál is. További mesterséges intelligencia képesség a felhasználói szokások vizsgálata, amelynek hála a gyakran használt alkalmazások betöltési ideje akár nullára is csökkenthető.

A Xiaomi MIUI 10 elsőként például a Mi 8, a Mi MIX 2S és a Redmi Note 5 okostelefonokra fog érkezni még valamikor június folyamán, de júliusig további mintegy 30 modellre is letölthető lesz a frissítés.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.