2018. 06. 28. - 18:19

Az Uber mesterséges intelligenciával teszi biztonságosabbá az utazásokat

Az Uber mesterséges intelligenciával teszi biztonságosabbá az utazásokat
Mesterséges intelligenciát fog használni a jövőben az a technológia, amelyet az Uber közösségi közlekedési alkalmazás fog használni a rendhagyó, kétséges viselkedésű utasok kiszűrésére.

A kiszámíthatatlan utasok azonosítása, ezzel együtt a fuvarok megbízhatóbbá tétele érdekében dolgozik az Uber azon a mesterséges intelligencia alapú fejlesztésen, melynek célja a sofőrök védelme, egyben az utazások biztonságának növelése. Ezt a megoldást az Uber Trust & Safety csapata még 2016-ben említette meg, de 2018 júniusára készült el.

A mesterséges intelligencia képes lesz például figyelni és elemezni a leendő utas viselkedését, tehát hogy például ittas állapotban van-e. Teszi ezt úgy, hogy vizsgálja a telefon gombjainak nyomását (eltalálja-e egyből a gombokat a felhasználó), milyen sebességgel és milyen vonalon sétál, illetve hogy esetlegesen leejtik-e a telefonjukat az applikáció használata közben.


Biztonságosabb lesz Uber-sofőrnek lenni a cég mesterséges intelligencia alapú megoldása által


Ezek a tényezők aztán bekerülnek az Uber algoritmusába, és az alap információk (hol és mikor igényelték az utazást) mellett azt is jelezni fogja a sofőrnek, ha a kiindulási pont olyan helyen van, ami tele van bárokkal és kocsmákkal.

Az Uber abban is segít, hogy a részeg utasokat csak olyan képzett, tapasztalt sofőrök vehessék fel, akiknek már van gyakorlatiuk az efféle személyek kezelésére. Mindez tehát megakadályozza az esetleges konfliktusokat, biztonságérzetet adnak a vezetőknek, továbbá a buliba induló utasok is számíthatnak arra, hogy szükség esetén a megfelelő ember szállítja őket haza.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.