2018. 09. 13. - 19:14

Gépi tanulás útján ajánl személyre szabott éttermeket a Google Térkép

Gépi tanulás útján ajánl személyre szabott éttermeket a Google Térkép
A Google a mesterséges intelligencia egyik legjelentősebb nagykövete, nemrég pedig az egyik leghasznosabb alkalmazásukat, a Google Térképet egészítették ki hasznos gépi tanulási megoldással.

Úgymond "egyező találatok" megjelenítését teszi lehetővé a Google Térkép, ahol az egyezés az adott felhasználó ízlésének felel meg. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazás például olyan éttermeket tud megjeleníteni, ahol a felhasználó még nem járt, de nagy valószínűséggel tetszene neki.

A Google az adatokat a korábban felkeresett helyekből, illetve a keresésekhez köthető érdeklődésekből gyűjti össze, és ez alapján tesz ajánlásokat új helyek felkeresésére. A gépi tanulás ezen megoldásával a Google Térkép személyre szabott tartalmakat nyújt, ami az embereket hosszú keresgélésektől, adott esetben pedig csalódásoktól kímélheti meg azzal, hogy valóban az ízléseknek megfelelő helyek meglátogatására ösztönöz.


A Google Térkép immár mesterséges intelligencia útján is tud éttermeket ajánlani


A "Your Match", vagyis a Te egyezésed megmutatja, hogy milyen valószínűség szerint kedvelhet valaki egy olyan helyet, ahol eddig még nem járt, és mindezt például az étel- és italkínálattal meg is magyarázza az app. A gépi tanulás a Google Térkép alkalmazáson belül kiválasztott, preferált étel- és italtípusokra épít, valamint az eddig látogatott éttermeket is figyelembe veszi az ajánlások megtételekor. Természetesen a felhasználó preferenciáinak változásával az ajánlások is frissülnek.

A továbbfejlesztett, Your Match szolgáltatással is bíró Google Térkép az App Store-ból már letölthető iOS-alapú okostelefonokra és táblagépekre.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.