2018. 07. 19. - 19:03

Mesterséges intelligencia alapú értesítés-kezelés az iOS-es Gmail-ben

Mesterséges intelligencia alapú értesítés-kezelés az iOS-es Gmail-ben
Megkönnyíti az emailek kezelését, azok priorizálását és ezáltal a mindennapokban való gyors reagálást a Gmail új iOS-verziója, melyben már mesterséges intelligencia segíti az értesítések kezelését.

Nem minden email egyforma: valamelyik fontos, valamelyik pedig kevésbé vagy egyáltalán nem fontos a felhasználónak. Ezt ismerték fel a Google-nél, és ezért fejlesztették tovább a Gmail applikációjukat, azon belül is annak értesítést megoldását, hogy ezzel is megkönnyítse az iPhone- és iPad-tulajdonosok életét.

A változás lényege, hogy ezentúl mesterséges intelligencia segít eldönteni azt, hogy melyik email keltheti fel a legjobban a felhasználók érdeklődősét, és melyik nem. A gépi tanulási módszeren alapuló fejlesztés elemzi az emailek feladóját és tartalmát, ez alapján pedig minden új email esetében eldönti, hogy mely leveleket szeretné a felhasználó először elolvasni.

A Gmail alkalmazás iOS-es verziójába megérkezett egy új mesterséges intelligencia funkció
A Gmail alkalmazás iOS-es verziójába megérkezett egy új mesterséges intelligencia funkció


Ahhoz, hogy ezt a funkciót használatba vehessük, az értesítésekhez tartozó beállításokban a "High priority only", azaz csak magas prioritású értéket kell kiválasztani. Mivel ez nem az alapértelmezett beállítás (még), ezért ez a lépés mindenképp szükséges, ha élni kívánunk a mesterséges intelligencia adta előnyök ezen formájával.

A fejlesztés egyelőre még csak az iOS-felhasználóknak érhető el, de hamarosan az Androidos akalmazás is megkapja ezt a hasznos frissítést.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.