2018. 07. 12. - 18:53

Mesterséges intelligencia alapú fejlesztést kapott a Google fordító offline része

Mesterséges intelligencia alapú fejlesztést kapott a Google fordító offline része
Neurális gép tanulási technológiával egészült ki a Google Translate, vagyis a Google Fordító alkalmazás. Az új mesterséges intelligencia alapú megoldásból az app Androidos és iOS-es változata egyaránt részesül.

A Google Fordítóban eddig is rendelkezésre áll már offline funkció, viszont annak lehetőségei korlátozottak voltak. A legújabb fejlesztés viszont a mesterséges intelligenciát használja arra, hogy az Android és iOS eszközök használói magas minőségű fordításokat kaphassanak akkor is, ha éppen az internetcsatlakozás nem áll rendelkezésre.

A Google szerint a neurális rendszer immár egész mondatokat fordít ahelyett, hogy mondattöredékeket fordítana és rakna egymás után. Az alkalmazás tágabb kontextust használ a legrelevánsabb fordítás meghatározására, ezután úgy rendezi át a szavakat, hogy élő ember beszédéhez a leginkább hasonlítson - mindezt megfelelő nyelvtannal.

07122-google-translate-offline-ai-mi-mesterseges-intelligencia
Mesterséges intelligencia funkciót kapott a Google Fordító offline-része


Az offline funkciók számtalan élethelyzetben nyújthatnak segítséget. Ilyen például ha olyan helyre utazik a felhasználó, ahol a mobillefedettség nagyon gyenge, illetve ahol nincs mobilinternet-előfizetése. Mivel az offline fordítási fájlok mindössze 35-45 MB-osak, így nem foglalnak sok helyet a készülékeken.

Azok számára, akik eddig is használták az offline funkciókat a Google Fordító alkalmazásban, egy banner jelzi, hogy letölthetőek a továbbfejlesztett fordítási fájlok az MI-alapú megoldához. Június végétől már 59 nyelven elérhető ez az új megoldás.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.