2018. 06. 21. - 17:58

Mesterséges intelligencia alapú robot dolgozhat hamarosan a reptereken

Mesterséges intelligencia alapú robot dolgozhat hamarosan a reptereken
Az indiai Vistara cég nemrég bemutatta az egyedülálló, RADA nevet viselő, mesterséges intelligencia alapú robotot, amelyet azért fejleszettek ki, hogy a repülőtereken segítsék az utasokat.

Asszisztáció, kérdések megválaszolása, sőt, a szórakoztatás is a feladata lesz a Vistara RADA mesterséges intelligencia alapú robotnak, amely a maga nemében egyedülállónak számít a világon. Nem csupán hasznos lesz a jelenléte, de egyúttal az utasok számára különleges élményt nyújt.


A Vistara RADA egy mesterséges intelligencia alapú robot a repülőtereken


A robotot folyamatosan ruházza fel a fejlesztő cég újabb és újabb tulajdonságokkal. Jelen pillanatban képes arra, hogy a beszállókártyát ellenőrizze, és továbbítsa az utast a megfelelő terminálhoz vagy kapuhoz. Információt tud adni a célállomás időjárásából, valós idejű repülési információkat közölhet, de a Vistara cég termékeiről és szolgáltatásairól is ki lehet faggatni.

További érdekesség, hogy a RADA üdvözölni tudja az embereket a klasszikus kézfogás mozdulatával, illetve a váróteremben előre meghatározott útvonalakon közlekedhet. A gyermekeket és felnőtteket egyaránt el tudja szórakoztatni játékokkal, vagy multimédiás tartalmak (zene, videó) lejátszásával.

RADA négy keréken közlekedik, 360 fokban képes fordulni, és három beépített kamera segíti a kognitív interakciót. A robot a mesterséges intelligenciát, a robotikát és az adattudományt együttesen használja fel arra, hogy elhozza az innovációt a repülőterekre.

A RADA robot először a Delhi repülőtér 3-as termináljánál bukkan fel július 5-én.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.