2018. 03. 28. - 19:20

Mesterséges intelligencia dolgozik az LG V30S ThinQ okostelefonban

Mesterséges intelligencia dolgozik az LG V30S ThinQ okostelefonban
Az LG V30S ThinQ a dél-koreai gyártó első tagja a ThinQ szériában, aminek különlegessége, hogy mesterséges intelligencia alapú megoldásokat kínál a felhasználóinak.

ThinQ, vagyis "gondolkodó": nagyjából így lehetne lefordítani az LG V30S ThinQ névben szereplő szót. Az okostelefon felszereltsége hozza azt, amit egy mai csúcstelefontól várunk, így többek között gyönyörű kijelzőt, szupergyors processzort, sok RAM-ot, rengeteg belső memóriát és hosszú üzemidőt ígérő akkumulátort kapott.

Az LG V30S ThinQ már mesterséges intelligenciával rendelkezik
Az LG V30S ThinQ már mesterséges intelligenciával rendelkezik

Az igazán érdekes rész viszont a mesterséges intelligenciát képviselő Vision AI és Voice AI technológiákra térve következik. A Voice AI hangvezérlés alapján képes alkalmazásokat indítani vagy beállításokat változtatni. Ehhez a Google Asszisztenssel működik együtt az LG megoldása, és kiváltja a menüben való keresgélést, illetve a kívánt funkciók aktiválását vagy éppen deaktiválását.

A Vision AI három különböző területen lovagolja meg a mesterséges intelligencia előnyeit:

  • az AI CAM a fényképezés közben nyújt segítséget. A kép tárgyának analizálásával javaslatokat ad az optimális beállításokra nyolc kategóriában, melyek a portré, az étel, a kisállat, a tájkép, a város, a virág, a naplemente és a napfelkelte lehet.
  • a QLens a QR-kódok leolvasásával információkat ad arról, hogy melyik online áruházban lehet a legolcsóbban hozzájutni az adott termékhez, de hasonló árukra is tesz ajánlatot, ami lehet például ruházati cikk vagy étel. Emellett az intelligens technika képes részletes tájékoztatást adni többek között épületekről vagy szobrokról.
  • a Bright Mode egy speciális algoritmuson alapuló eljárás, ami egy vagy két fázisban tud a túl sötét fényképeken világosítani anélkül, hogy a fotók emiatt zajossá válnának.

Az LG V30S ThinQ megjelenése Európában valamikor a tavasz folyamán várható. Az LG emellett bejelentette azt is, hogy az olyan korábbi okostelefonokat, amelyek hardvere lehetővé teszi, frissíteni fogja mesterséges intelligencia alapú funkciókkal a jövőbeni szoftverfrissítések útján.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.