2018. 05. 23. - 19:10

Mesterséges intelligencia gyorsítja fel az emailek írását a Gmail-ben

Mesterséges intelligencia gyorsítja fel az emailek írását a Gmail-ben
Minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben lehet emailt írni ezentúl a Gmail felületéről, kihasználva a mesterséges intelligencia előnyeit.

A Google az I/O 2018 konferencián jelentette be, hogy a Gmail a megújult felhasználói interfész mellett hamarosan megkapja az úgynevezett Smart Compose funkciót is. Ez egy okos email-létrehozási mód, ami mesterséges intelligencián alapul, és jelentősen megkönnyíti a levelek írását, egyben nem kevés időt spórolva a felhasználóknak.

A mesterséges intelligenciát már a Gmail szolgáltatásában sem kell nélkülözni
A mesterséges intelligenciát már a Gmail szolgáltatásában sem kell nélkülözni


A Smart Compose működésének elve az, hogy a Gmail levélírás közben javaslatokat ad a mondatok befejezésére. A mesterséges intelligencia a háttérben dolgozik, tehát az emailek írása ugyanúgy történhet, mint eddig, csupán a Smart Compose halványabb színnel odateszi a saját javaslatait a mondat kiegészítésére. Ha egy nekünk tetsző ajánlást el akarunk fogadni, csak meg kell nyomni a "Tab" gombot a billentyűzetet.

A Smart Compose nem csupán időt tud megtakarítani, hanem le tudja csökkenteni az elírások és helyesírási hibák mennyiségét egy üzenetben. A Google szerint az új technológia heteken belül elérhető lesz a magánszemélyek postafiókjában, míg a céges G Suite ügyfelek kicsit később, egy-két hónapon belül kapják meg.

Addig is ki lehet próbálni az új Gmail-felületet a fogaskerék-ikonra kattintással, majd ott kiválasztva a "Próbálja ki a megújult Gmail-t" menüpontot. A Smart Compose csak az új felületen lesz elérhető, így érdemes mielőbb átváltani a modern interfészre.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.