2018. 04. 10. - 17:41

Mesterséges intelligencia jön a Google Drive-ba is

Mesterséges intelligencia jön a Google Drive-ba is
Intelligens módon rendezi el a Google Drive-ba feltöltött fájlokat az a mesterséges alapú technológia, melyet a Google jelenleg fejleszt, és amely várhatóan a következő hetekben és hónapokban minden felhasználóhoz megérkezik.

A Google Drive "Velem megosztva" (Shared with me) mappájának rendberakását, áttekinthetőségének javítását tűzték ki célul a Google-nél nemrég, és ennek megvalósítására mesterséges intelligenciát vetnek be. Jelenleg ez a mappa vegyesen, csupán a megosztás időpontján alapuló sorrend szerint rendezi a fájlokat, tehát gyakorlatilag olyan, mintha egyetlen óriási fiókban tárolnánk az összes ruhadarabunkat ömlesztve, zoknitól a pizsamán át a pólókig és pulóverekig.


A Google Drive mesterséges intelligencia által rendszerezi a fájlokat


Ezen a rossz struktúrán változtat az MI. A fejlesztés kiadása után a "Velem megosztva" mappában személyeket is láthatunk felsorolva, méghozzá olyan személyekét, akik valamilyen fájlt vagy fájlokat megosztottak velünk. Természetesen az általuk megosztott fájlokat is listázza nekünk a rendszer.

A dokumentum gyorsan, egy kattintással megnyitható, emellett lehet a Velem megosztva mappában további fájlokat is keresni, melyet az adott felhasználó osztott meg velünk. Innentől a mesterséges intelligencia is belép a képbe, mert egy idő után a rendszer megtanulja, hogy mely felhasználók fájljai érdekelnek minket a legjobban, kit soroljon előre, kitől adjon javaslatokat.

Az új funkció a következő hetekben folyamatosan érkezik a G Suite felhasználókhoz. A Google egyébként több MI-alapú megoldáson is dolgozik, így az előttünk álló néhány hónapban még több új technika érkezik majd.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.