2018. 09. 05. - 19:05

Mesterséges intelligencia kutatóközpontot nyitott az LG Kanadában

Mesterséges intelligencia kutatóközpontot nyitott az LG Kanadában
Az LG komoly jövőt lát a mesterséges intelligenciában, hiszen immáron az ötödik kutatóközpontját nyitotta meg Észak-Amerikában, egészen pontosan a kanadai Torontóban.

A kanadai LG AI Research Lab mesterséges intelligencia kutatócentrum nem sokkal azután nyílt meg, hogy a Szilikon-völgyben, vagyis a kaliforniai Santa Clarában is nyitottak egy kutatóközpontot. Ez sorban már az ötödik, hiszen ezeken kívül még Dél-Koreában, Indiában és Oroszországban is található ilyen létesítmény.

Az LG és a torontói egyetem képviselője az LG kanadai mesterséges intelligencia központjában
Az LG és a torontói egyetem képviselője az LG kanadai mesterséges intelligencia központjában


A torontói központ ráadásul komoly szellemi támogatást is kap, hiszen a dél-koreai gyáróriás egy ötéves, többmillió dolláros kutatói együttműködést létesített a University of Torontóval, vagyis a torontói egyetemmel. A partnerség a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás új fejlesztéseit ígéri, beleértve a deep learning, tehát a mélytanulás technológiáját.

Az LG számára a kutatóállomás megnyitása a nyitott platform, nyitott együttműködés, nyitott kapcsolat (Open Platform - Open Partnership - Open Connectivity) stratégiájára épít, hogy ezek szellemében bővítse a mesterséges intelligencia ökoszisztémáját. A torontói egyetem több magas rangú kutatója is részt vesz a fejlesztésekben, aminek hatására az LG amerikai és kanadai AI kutató-fejlesztő csapatai is bekapcsolódhatnak a munkába. Ráadásul az LG az észak-amerikai AI-startupokkal szintén együttműködést tervez kiépíteni.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.