2018. 08. 13. - 19:46

Mesterséges intelligencia segíti a Google Podcasts Androidos alkalmazásának működését

Mesterséges intelligencia segíti a Google Podcasts Androidos alkalmazásának működését
A Google Play Store áruházban már megjelent a cégóriás legújabb fejlesztésű alkalmazása, a Podcasts, amelyben a digitális hang- és videóállományokhoz való hozzáférést mesterséges intelligencia teszi gyorsabbá és egyszerűbbé.

A Google Podcasts alkalmazásban a mesterséges intelligencia arra is képes, hogy a felhasználó számára javaslatokat adjon zenékre, rádiókra vagy éppen videókra. Teszi ezt úgy, hogy figyeli és elemzi a podcast-csatornákat, amelyeket a felhasználó gyakran hallgat vagy néz. Emellett a Google Asszisztens is belekerült az appba, mint újabb mesterséges intelligencia funkció, tehát akár hangalapon is kezelhető az alkalmazás.

A Google Podcasts alkalmazás a mesterséges intelligencia előnyeit élvezi
A Google Podcasts alkalmazás a mesterséges intelligencia előnyeit élvezi


A Google az alkalmazást iparági szakértők bevonásával készítette el. Az így szerzett tapasztalatok és vélemények alapján nőtt a diverzitás, azaz sokrétűbb lett a választék, valamint a podcast-ek minősége is jobb lett.

A Podcasts app az okoseszközök széles skálájával kompatibilis, így nem csupán telefonról vagy táblagépről, hanem például televízióról, vagy éppen a különálló Google Home által is lehet vezérelni a podcast-eket. A podcast-sugárzóknak intelligens és gyors lehetőségük van arra, hogy az új részeket vagy csatornákat az app gyorsan beindexelje, a nézettségről pedig statisztikát vezet. Mindemellett az egyes epizódokat a felhasználók le is tudják tölteni a telefonjukra.

A Google szerint a Podcasts alkalmazás a közeljövőben egy sor új funkcióval fog gazdagodni, többek között a beszéd szöveggé alakításával, az automatikus és többnyelvű feliratokkal vagy éppen a Google fordítóval. Az alkalmazás letölthető a Play Áruházból.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.