2018. 07. 13. - 19:00

Mesterséges intelligencia segíti a Windows 10 frissítését

Mesterséges intelligencia segíti a Windows 10 frissítését
A Microsoft nemrég bejelentette, hogy a jövőben mesterséges intelligencia alapú megoldást használ annak eldöntésére, hogy melyik Windows 10-es eszköz kapja meg először a frissítéseket.

Gyorsabban megkapják ezentúl a frissítéseket azok az eszközök, amelyek a Microsoft mesterséges intelligenciát használó technológiája úgymond kiválaszt. A cégóriás szerint a nagyobb elégedettséget tükröző visszajelzések, a kevesebb bejelentett hiba és a csökkent mennyiségű hívás a telefonos ügyfélszolgálatra azt jelzi számukra, hogy a legújabb fejlesztések előrelépést jelentenek a korábbiakkal szemben.

A frissítéseket biztosító megoldás átalakításáról már egy tavaly őszi fejlesztői konferencián is beszéltek, most viszont már élesben is elkezdték használni a funkciót. Ennek lényege, hogy a Microsoft összegyűjti az olyan Windows 10-es eszközök típusait, amelyeknél általában jók a fejlesztések utáni tapasztalatok. Ezeket aztán a mesterséges intelligencia feldolgozza, és úgy jelöli meg ezeket az eszközöket, amelyekre a frissítéseket elsőként szállítani kell.


Mostantól a mesterséges intelligencia is beleszól a Windows 10 frissítéseinek szállításába


Ezzel a technológiával tehát gyorsabban érkeznek a frissítések, a cég szerint a 2018 áprilisi frissítési csomag a Windows 10 történetében az, amely a leghamarabb odaért 250 millió készülékre. A mesterséges intelligencia emellett azt is figyeli, hogy okoz-e a frissítés bármilyen komplikációt, fagyást stb. a készülékeken, és ha igen, akkor azokra minél hamarabb elérhetővé tegye a javítást.

Csak egy példa a mesterséges intelligencia erejére: a Microsoft képes arra, hogy egy fekete képernyő jelenséget vagy egy hiba miatti újraindulás 24 órán belül észleljen azok első felbukkanása után.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.