2018. 08. 06. - 18:10

Mesterséges intelligenciára épülő vizuális keresővel gazdagodott a Microsoft Bing keresője

Mesterséges intelligenciára épülő vizuális keresővel gazdagodott a Microsoft Bing keresője
A Microsoft nemrégiben egy a Google Lens-hez hasonló vizuális keresővel bővítette a Bing keresőszolgáltatását, amely a mesterséges intelligenciából képes profitálni az előnyeit.

A Bing keresőjében a vizuális megoldásokon alapuló technológia egy ideje már jelen van, a Visual Search viszont egy újabb, fejlettebb és nem utolsó sorban mesterséges intelligenciára épülő megoldás. Ennek lényege hogy az okostelefon vagy táblagép kameráját lehet használni a kereséshez anélkül, hogy bármit begépelnénk.

A funkció működik már korábban készült fénykép feltöltésével, illetve úgy is, hogy kifejezetten a keresőből készítünk fotót. A Bing ezután elemzi a képet, és információkat, adott esetben internetes linkekek kínál a további felfedezés céljából.


A Bing Visual Search egy mesterséges intelligencia alapú keresőfunkció


További hasznos képesség, hogy az internetes vásárlást is segíti. Például ha a felhasználó lát valakin egy kabátot, ami megtetszik neki, akkor egyszerűen csak le kell fotóznia, a Bing pedig vizuálisan hasonló kabátokat keres árakkal kiegészítve, illetve olyan webáruházak linkjével, ahol meg is lehet vásárolni.

Az új Visual Search kereső az Egyesült Államokban már elérhető a Bing iOS-es és Androidos változatára egyaránt, továbbá az Androidos Microsoft Launcher kezdőképernyőre. Emellett a Microsoft Edge Androidos változatába is be fog épülni, a közeljövőben pedig az iOS-es Microsoft Edge, továbbá a Bing.com oldal is meg fogja kapni.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.