2018. 08. 29. - 07:48

Mesterséges intelligenciára fókuszáló funkciótelefon mutatkozott be Qin AI Phone néven

Mesterséges intelligenciára fókuszáló funkciótelefon mutatkozott be Qin AI Phone néven
A Xiaomi közösségi adományozási akciójában megalkotott Qin AI Phone egy új 4G/LTE-képes okostelefon, amelyben a mesterséges intelligencia központi szerepet tölt be.

Nem okostelefon, hanem egy tetszetős funkciótelefon lett a Qin AI Phone, amiben ahogy a neve is mutatja, a mesterséges intelligencia játssza a főszerepet. Ilyen funkció többek között a valós idejű fordító, ami 17 nyelvet támogat jelen pillanatban. De az MI képes arra is, hogy történetet vagy mesét mondjon a gyerekeknek, emellett az információkérés, vagyis a kérdések megválaszolása szintén rendelkezésre áll.

Előlapi kamerát ugyan nem kapott a Qin AI Phone, de infravörös szenzort igen, amivel például légkondicionálót vagy televíziót lehet működtetni. Az 1.480 milliamperóra kapacitású akkumulátor 15 órányi beszélgetési időt és 420 órányi készenléti időt ígér, és USB Type-C csatlakozón keresztül tölthető.


A Qin AI Phone okostelefonnál a mesterséges intelligencia az egyik fő tulajdonság


A Qin AI Phone egy 2,8 hüvelykes, 320 x 240 pixel felbontású kijelzőt birtokol. Kétmagos SC9820E ARM Cortex A53 processzora 1,3GHz-es órajelen működik, mellette ARM Mali T82 GPU, 256MB RAM és 512MB belső tárhely üzemel, de microSD memóriakártya is bevethető.

A hibrid dupla SIM-es szerkezeten Androidra épülő Mocor 5 operációs rendszer fut. A 4G/LTE a vezeték nélküli tulajdonságok közé tartozik, mint ahogy a Wi-Fi 802.11 b/g/n, a Bluetooth 4.2 LE és a GPS is. De nem kell nélkülözni a 3,5 mm-es jackdugót és az AAC 1511 hangszórót sem.

A mesterséges intelligenciára kihegyezett, 132 x 53,8 x 8,5 milliméteres méretű Qin AI Phone fekete és fehér színben kerül forgalomba várhatóan szeptember 15-től. Ára meglepően kedvező, mindössze 199 kínai jüan lesz, ami mindössze kb. 8.000 forintnak felel meg.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.