2018. 05. 02. - 18:13

Mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekben lépett együttműködésre a Xiaomi és a Microsoft

Mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekben lépett együttműködésre a Xiaomi és a Microsoft
A világ talán legismertebb szoftvergyártója, a Microsoft, és Kína legdinamikusabban fejlődő okoseszköz-gyártója, a Xiaomi együttműködésre léptek a mesterséges intelligencia területét célzó fejlesztések terén.

Számtalan új funkció, ezekhez kapcsolódóan új készülékek, és fejlett mesterséges intelligencia megoldások várhatóak a Microsoft és a Xiaomi együttműködésének nyomán, melyet nemrég kötött meg egymással a két cégóriás. A cél az, hogy a Xiaomi termékeit a Microsoft szoftveres megoldásaival ötvözve modern, hasznos és innovatív MI-alapú lehetőségekkel lássák el a felhasználókat.


A Microsoft Cortana MI-alapú hangasszisztense is komoly fejlődésen fog átmenni a Xiaomi besegítésével


A kínai és amerikai cég jó néhány közös projektnek vág neki a közös útnak. Az egyik, hogy a Mi AI Speaker-t, amely egy mesterséges intelligencia alapú asztali hangasszisztens, kombinálják a Microsoft ugyancsak MI-alapú Cortana hangasszisztensével. Emellett együtt fejlesztik tovább a Microsoft olyan AI-technológiáit, mint például a Computer Vision, a Speech, a Natural Language Processing, a Text Input, a Conversational AI, a Knowledge Graph és a Search, továbbá az olyan kapcsolódó szolgáltatásokat, mint a Bing, az Edge, a SwiftKey, a Translator vagy éppen a sokak által használt Skype.

A Xiaomi és a Microsoft közötti együttműködés egyébként nem új dolog, korábban is volt már rá példa más területen. 2015-ben például a Xiaomi Mi 4-et adták ki Windows 10 operációs rendszerrel, 2016-ban pedig arról született megállapodás, hogy a Xiaomi okostelefonjai és táblagépei előre telepítve fogják tartalmazni a Microsoft Office és Skype applikációkat. Ugyancsak 2016-ban bemutatkozott a Windows 10-et futtató Mi Notebook.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.