2018. 05. 16. - 19:00

Új szolgáltatások és mesterséges intelligencia a Google News hírszolgáltatásban

Új szolgáltatások és mesterséges intelligencia a Google News hírszolgáltatásban
A nagyszabású I/O 2018 fejlesztői konferencián jelentette be a Google, hogy a Google News szolgáltatás átalakul, kibővül és immár mesterséges intelligenciával segíti elő a minél praktikusabb alkalmazási módot.

"A Google News mostantól megérti az emberek, helyszínek és tárgyak kapcsolatát, amelyek egy történetben részt vesznek, és összeköti őket egymással" - a Google szerint ez a legnagyobb előnye az új hírszolgáltatásuknak. Mindez lehetővé teszi, hogy az információk összegzésével megértse, milyen hatást vagy reakciót vált ki a felhasználóból egy-egy történet.


Már a Google News is mesterséges intelligenciával teszi könnyebbé az életetA "For You", vagyis Neked funkció naprakész információkat kínál a felhasználóknak egy bizonyos helyhez kötve. Ez többek között abból áll, hogy összegez 5 sztorit, amit a Google News a mesterséges intelligenciáját felhasználva a legfontosabb hírekből válogat össze. Ezek a cikkek olyanok, amelyek a szolgáltatás szerint a felhasználót nagy valószínűséggel érdeklik, kiindulva a korábbi érdeklődéséből, reakcióiból és viselkedéseiből, amit hasonló témában nyújtott. Az alkalmazás megkönnyíti a releváns tartalmakhoz való hozzáférést, tehát egyszerűen böngészhetünk tovább hasonló témában, vagy éppen a szerző további írásaiban.

A "Full Coverage" egy adott témában összegyűjti a különböző forrásokat, hogy teljes képet kapjunk egy történetről. Így tehát megmutatja, hogy az egyes médiumok hogyan tálalják ugyanazt a hírt, ezzel adott esetben többféle álláspontot ismerhetünk meg. Mindemellett rendelkezésre áll a Newsstand, azaz újságosstand, ahol könnyedén nyomon követhetjük kedvenc hírportáljainkat, valamint böngészhetünk és felfedezhetünk újakat is.

Az új Google News lecseréli a korábbi Google Play Newsstand mobilos és asztali verzióját, valamint a Google News & Weather mobilalkalmazást. A kibővített szolgáltatás május 8-a óta folyamatosan érkezik a felhasználók Androidos, iOS-es és webes platformjaira.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.