2018. 05. 18. - 18:57

Videón a Xiaomi saját Xiao AI mesterséges intelligencia alapú hangasszisztense

Videón a Xiaomi saját Xiao AI mesterséges intelligencia alapú hangasszisztense
Saját fejlesztésű hangasszisztensének funkcióit bemutató videót posztolt Kína egyik legdinamikusabban fejlődő gyártója és fejlesztője, vagyis a Xiaomi. A Xiao AI alapját természetesen a mesterséges intelligencia adja.

Egyszerűbbé teszi felhasználói életét a Xiao AI, a Xiaomi saját mesterséges intelligencia alapú hangasszisztense. A fejlesztés bár nem új, sőt, a felhasználók és a hangasszisztens aktivációinak száma egyre magasabb, a kínai cégóriás nemrégiben elkészített videóján számos funkció működésébe bepillantást enged.


A Xiaomi mesterséges intelligencia alapú hangasszisztensének bemutató videója


Ahogy látható, a Xiao AI információkat tud adni tulajdonosának többek között az időjárásról, az aktuális forgalmi helyzetről, a személyes naptáreseményekről, valamint a legfrissebb hírekről. Emellett összekapcsolható egy sor otthoni felszereléssel, mint a Mi TV, Mi Box vagy éppen a Mi robotporszívó, a Mi rizsfőző, a Mi levegőpárásító, a Mi elektromos ventilátor, sőt, még az intelligens villanykörtékkel is. Ez azt jelenti, hogy egyetlen hangasszisztenssel gyakorlatilag az otthonunkban lévő okoseszközök akár mindegyikét vezérelni lehet.

A Xiaomi által kifejlesztett lámpakapcsolókat és elektromos aljzatokat is lehet a Xiao AI-vel irányítani, mint ahogy a hangfalakat, de még a kompatibilis okostelefonokat is. A gyártó szerint az elmúlt 8 hónapban a Xiaomi AI-t átlagosan naponta 11 milliószor aktiválták, miközben parancsot adtak ki vele okoseszközöknek több mint 310.000 alkalommal.

A Xiao AI hangasszisztens egyelőre még csak Kínában érhető el, de ahogy korábban már írtunk róla, a Microsofttal történő együttműködés nyomán akár a piac egy jelentős részébe el tud jutni ez a technika.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.