MOARÉ - Divat

Mit, mivel? - Öltözet és etikett a báli szezonban

Mit, mivel? - Öltözet és etikett a báli szezonban

Sokan várják örömmel a január vége és február utolsó fele közötti időszakot – a báli szezont. A bálak kivételes alkalomnak számítanak, ezért az eseményeken való megjelenésre külön szabályok vonatkoznak. Például dresszkód, amelyet illik betartani.

Bálba menni jó! S ha már kivételes az esemény, a megjelenés minden apró részletére illik odafigyelni. Tiszteljük meg az alkalmat azzal, hogy ahhoz illően öltözünk fel – és viselkedünk.

A januárban és februárban zajló bálakra mindenképpen alkalmi ruha viselete az elvárt – estélyi -, de természetesen célszerű olyan toalettben megjelenni, amelyben kényelmesen is érezzük magunkat. Ha valakinek nincs komfortérzete ruhájában, az bizony legtöbb esetben meglátszik.

Alkalmi ruha - a báli szezon legfontosabb kelléke

Alkalmi ruha - a báli szezon legfontosabb kelléke

Az egyik legfontosabb szabály a báli szezon öltözeteit illetően a mértéktartás. Itt különösen érvényes a „kevesebb több” elv. Egy gyönyörű estélyi ruhát nagy kár elrontani egy túlságosan hivalkodó ékszerrel például.

Az összhang, a mutatós összhatás nagyon fontos.

Mindig igazodjunk a dresszkódhoz, amely általában szerepel a báli meghívón. Így biztos, hogy nem leszünk sem alul-, sem túlöltözve, az alkalomhoz illő lesz a viseletünk.

Uraknak az öltöny-nyakkendő mindig nyerő, hölgyeknél az estélyi ruha, nyaklánccal, fülbevalóval párosítva, s természetesen egy hozzájuk illő magas sarkú cipő.

Elegancia és minőség - a báli szezon ruháinak legfontosabb jellemzői

Elegancia és minőség - a báli szezon ruháinak legfontosabb jellemzői

Amennyiben a dresszkód „white tie” megjelenést ír elő, frakkot és nagyestélyit várnak el ezen a bálon, ám manapság kevésbé tartják be, többnyire csak a nyitótáncot ellejtő párokra jellemző.

Sokkal jellemzőbb a „black tie” viselet, vagyis a szmoking és a hosszú alkalmi ruha.

A különbségekről a budapesti, Váci utcai Moaré Divat tulajdonosa, Patkó György részletesen is beszélt. Exkluzív üzletük látja el a neves kanadai Joseph Ribkoff márka képviseletét is, amely magas minőségű és szemet gyönyörködtető alkalmi ruhák sokaságát kínálja a vevőknek. 

Fotó: Joseph Ribkoff Winter Collection

B.A.

A sikeres fogyás titka

A sikeres fogyás titka

Egy friss módszer kiderítette, hogy hogyan lehet könnyedén megszabadulni a plusz kilóktól. Ráadásul szenvedni sem kell érte!  
Rachel Bilson szingli lett

Rachel Bilson szingli lett

Mintegy 10 év után a színésznő és kedvese úgy döntöttek, külön utakon folytatják tovább életüket.
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Jake Gyllenhaal családra vágyik

Jake Gyllenhaal családra vágyik

Letelepedne a népszerű színész, s szeretne családot alapítani. Jake Gyllenhaal jelenleg egyedülálló, de alig várja, hogy rátaláljon arra a hölgyre, akivel minde...
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Mindenkit meglepett, hogy 2016-ban elváltak a csinos énekesnő és férje útjai. Gwen Stefani volt párja, Gavin Rossdale most beszélt arról, hogy számos terápián v...
Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató mó...

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos válto...
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Ekkor a legjobb házasodni

Ekkor a legjobb házasodni

A tudósok számtalan kutatás elvégzése után megállapították, hogy melyik kor a legalkalmasabb az esküvőre a nőknél.   
< >