2018. 01. 29. - 12:15

Olyat viselj, amiben jól érzed magad - Szabályok farsang idejére

Olyat viselj, amiben jól érzed magad - Szabályok farsang idejére

A farsangi szezon az év egyik legmulatságosabb időszaka. Sokan várják örömmel, mert végre igazán elegáns ruhába bújhatnak, vagy akár jelmezbe. Vannak azonban szabályok, melyeket nem árt betartani a farsangi szezonban: mindent csak ízlésesen!

Bár a farsangi szezont sokan várják különlegessége, hangulata miatt, nem mindenki tudja eldönteni, hogyan is öltözzön fel a nagy eseményre.

Akár jelmezben kell megjelenni, akár elegáns ruhában, nem árt tisztában lennünk pár szabállyal, melyeknek hasznát vehetjük a farsangi mulatság előtt.

1.Nem mindegy, hová megyünk

Nagyon fontos, hogy mindig az alkalomhoz illően jelenjünk meg. Természetesen, noha bálról van szó, nem mindegy, milyen a jellege. Ha a meghívón jelzik, milyen öltözet az elvárt, már egy lépéssel közelebb járunk a megoldáshoz.

Az alakot követő ruha annak áll jól, akin nincs komolyabb felesleg

Az alakot követő ruha annak áll jól, akin nincs komolyabb felesleg

A white tie megjegyzés például azt jelenti, hogy nagyestélyit várnak el, könyökig érő kesztyűvel. Ám ha csak nem egy nagyon elegáns helyre megyünk, a nagyestélyi legtöbb esetben elhagyható. Fontos viszont, hogy ha férfi kísérőnk szmokingot és frakkot visel, ehhez igazodjon a ruhánk.

Nagyon elegánsan mutat egy jól kiválasztott kisestélyi és a koktélruha is. Csupán a megfelelő fazont kell viselnünk és hozzá illő kiegészítőket – amelyek lehetőleg legyenek összhangban az öltözettel, s ne vigyük őket túlzásba!

Meglehetősen figyelemfelkeltőek a csillogó, flitteres partiruhák, melyek a farsangi szezonban különösen jól mutatnak. Lehetnek csipkések, bőrbetéttel kiegészülők, mindenképp divatosak.

Fontos: a férfi kísérőn mindig legyen nyakkendő.

A farsangi koktélruhák között a csillámos, flitteres is nagy divat

A farsangi koktélruhák között a csillámos, flitteres is nagy divat

2.Azt mutassuk meg, ami szép

Sajnos, nem kevesen hajlamosak a divat vagy egy nagyon imponáló ruha kedvéért fittyet hányni arra, hogy nem mindenkinek áll jól minden.

A báli szezonban különösen oda kell figyelni azonban arra: ahhoz, hogy valóban csinosan, elegánsan jelenhessünk meg, valóban ránk illő ruhát kell viselni. Például, ha vannak rajtunk pluszkilók, olyan fazonú öltözéket válasszunk, amely ezeket nem hangsúlyozza, hanem takarja. Előnyösek ilyen esetben a lefelé bővülő modellek vagy A-vonalú koktélruhák.

Amennyiben túl nagy keblekkel rendelkezünk, ne próbáljunk meg csakazértis alapon olyan ruhába bújni, amely előnytelenül hangsúlyozza a mellrészt. Főleg ne akarjuk melltartó nélkül hordani a modellt.

Attól, hogy farsang van, és talán kissé bevállalósabbak is vagyunk, nem kell nevetségessé tennünk magunkat.

Az pedig főleg nem jó, ha rosszul érezzük magunkat a szettben. Ne kényszerítsük magunkat olyasminek a viseletére, ami nem illik hozzánk, személyiségünkhöz.

Alkatunkhoz passzoló ruhát válasszunk.

A cikket folytatjuk.

Fotó: josephribkoff.com

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.