2020. 09. 09. - 17:28

3 dolog, amire mindenképpen figyeljünk, amikor a vállalkozásunkról döntünk

3 dolog, amire mindenképpen figyeljünk, amikor a vállalkozásunkról döntünk
Egy vállalkozónak, egy cégvezetőnek nagyon sok mindenre oda kell figyelnie, ha szeretné, hogy a vállalkozása virágozzon és profitot is termeljen.
Egy cégtulajdonos, vagy egy egyéni vállalkozó nagyon sokat könnyíthet a feladatain, amennyiben székhelyszolgáltatást is igénybe vesz. Azonban sokan nincsenek tisztában a kifejezéssel, és hogy valójában mit is takar a székhelyszolgáltatás kifejezés, illetve milyen segítséget is tud nyújtani egy székhelyszolgáltató.
 
A LOGOSZ Cégcsoport is egy ilyen székhelyszolgáltató, de nem csak székhelyszolgáltatással foglalkoznak, hanem más módon is segíteni tudják az induló vállalkozásokat, cégeket. Budapesten 11 irodában, különböző kerületekben, vidéken pedig 9 városban elérhetők a szolgáltatásaik. Budapesten összesen 12 kerületben állnak az ügyfelek rendelkezésére és segítenek mind a székhelyszolgáltatásban, mind a cégalapításban: II. kerület, III. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, XI. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV., XVI. kerület, XVII. kerület és XXII. kerület.
A LOGOSZ közreműködésével vidéken is működik székhelyszolgáltatás és cégalapítás. A következő városokban érhetők el ezek a szolgáltatások: Debrecen, Kecskemét, Győr, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém.
 
1.     Ismernünk kell a székhely fogalmát, és ami mögötte van
 
„A cég székhelye, telepe és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.” Ez a néhány sor a  2006. évi V. 7§ (4) bekezdésében olvasható. Ugyanez a törvény a székhely fogalmát is meghatározza. A 2006. évi V. 7§ (1) törvény szerint a székhely: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.”
 
A székhelyszolgáltatók vonatkozó elvárásokat és feladatokat pedig a 2017. évi CL. törvény, valamint a 7/2017. (VI.1) IM rendelet jegyzi: „A székhelyszolgáltató az a személy, aki, vagy amely üzletszerű gazdasági tevékenységként az adózó üzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról, valamint a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítéséről, így különösen a cég (megbízó) székhelyéhez és a cégiratokhoz kapcsolódó hatósági kényszer-intézkedések tűréséről.”
 
2.     El kell döntetünk, melyik városban legyen a cég székhelye
 
Arról is döntést kell hoznunk, hogy mely városban legyen a cég székhelye. Fontos, hogy olyan városban, helyen legyen a székhely, amelyet a cégvezető könnyedén meg tud közelíteni, mert így egyszerűbben át tudja venni a leveleket. A www.logoszcegcsoport.hu széleskörű megoldást tud nyújtani ilyen helyzetekre, hiszen vállalja, hogy amennyiben egy cégvezető egy másik városban lévő iroda címére köt székhelyszerződést, akkor az ott átvett hivatalos leveleket elküldi abba az irodába, amelyben a székhelyszolgáltatás szerződést megkötötték.
 
3.     Tudnunk kell, milyen adatokat kell, megadunk
 
Amikor székhelyszolgáltatásra kötünk szerződést, azzal is tisztában kell lennünk, hogy milyen adatokat szükséges a székhelyszolgáltató számára biztosítanunk, vagyis milyen adatokat kell székhelyszolgáltatás igénybevételekor bejelenteni. Ezek a következők: a székhelyszolgáltató elnevezése, székhelye, adószáma, a székhelyszolgáltatási jogviszony kezdő időpontja és a székhelyszolgáltatási jogviszony befejező időpontja.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.