2019. 07. 02. - 08:33

A HUAWEI és a HONOR okostelefonok Android Q frissítést kapnak hamarosan

A HUAWEI és a HONOR okostelefonok Android Q frissítést kapnak hamarosan
A HUAWEI körül kialakult problémás helyzet az amerikai szankciók miatt kérdésessé tette, hogy egyáltalán frissülni fognak-e a kínai gyártó okostelefonjai a jövőben, de a HUAWEI tisztázta a dolgot: Android Q-t biztosan kap több készülék is.

Bár jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az amerikai szankciókat feloldják, és minden visszatér a régi állapotba a HUAWEI-nél, a kínai gyártó már egyértelművé tette a napokban, hogy a felhasználók nem maradnak támogatás nélkül. Ez azt jelenti, hogy a piacon lévő újabb okostelefonok biztonsági frissítéseket, sőt, újabb verziójú Androidot is kapnak. A frissítések nem csupán a HUAWEI, hanem a HONOR márka telefonjait és táblagépeit is érintik.


Többek között a HUAWEI P30 okostelefonra is
érkezni fog az Android Q operációs rendszer


Korábban felmerült az is, hogy a tiltások miatt a HUAWEI egy saját operációs rendszert fejleszt ki, amely az Oak OS nevet viselné. A fejlesztések el is indultak az AOSP (Android Open Source Platform) rendszerre alapozva, de most, hogy a szankciókon enyhítettek, és a Google újra támogatja a HUAWEI készülékeit, elképzelhető, hogy erre az alternatívára nem lesz majd szükség.

Többek között a HUAWEI P30 okostelefonra is érkezni fog az Android Q operációs rendszerA HUAWEI tehát a hivatalos Twitter-oldalán számolt be arról a hírről, hogy az Android Q operációs rendszer az újabb okostelefonokra biztosan érkezni fog EMUI 10-zel kiegészülve. Ezek közé tartozik a P30 Pro, a P30, a Mate 20, a Mate 20 Pro, a PORSCHE DESIGN Mate 20 RS, a P30 lite, a P smart 2019, a P smart+ 2019, a P smart Z, a Mate 20 X, a Mate 20 X (5G), a P20 Pro, a P20, a Mate 10 Pro, a PORSCHE DESIGN Mate 10, a Mate 10 és Mate 20 lite.

Szintén a Twitteren tették közzé azoknak a HONOR telefonoknak a listáját, amelyek ugyancsak megkapják az Android Q frissítést. A lista tartalmazza a HONOR 20 Pro, a HONOR 20 és a HONOR 20i okostelefonok mellett a HONOR View 20, a HONOR 10 Lite, a HONOR Play és a HONOR 8X modelleket is.

Az tehát egyre biztosabbnak tűnik, hogy a HUAWEI és HONOR telefonok tulajdonosai újabb szoftverek érkezésére számíthatnak, de arról nincs hír, hogy ezek a frissítések várhatóan mikor érkeznek meg ténylegesen a készülékekre.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.