2021. 10. 30. - 10:05

A mesterséges intelligencia is befészkelte magát a TicWatch Pro X mikrofonjába

A mesterséges intelligencia is befészkelte magát a TicWatch Pro X mikrofonjába
A hordozható eszközeiről ismert Mobvoi bemutatta Kínában a TicWatch Pro X-et, az új csúcskategóriás okosóráját. Ez a modell hasonló specifikációkkal rendelkezik, mint a TicWatch Pro 3, de a dizájn terén lényeges változások történtek.

A TicWatch Pro X 1,39 hüvelykes, 454 x 454 pixel felbontású AMOLED kijelzővel, valamint egy másodlagos FSTN LCD színes panellel szerelték fel, ezekből épül fel a hibrid kettős kijelző technológia. A Smart mód az AMOLED panelt és az okosóra teljes funkcionalitását kiaknázza, a Durable mód pedig az FSTN LCD képernyőt használja, és letilt néhány funkciót annak érdekében, hogy az akkumulátor élettartamát akár 45 napra növelje.

Az 595 mAh-s akkumulátorral egyébként Smart üzemmódban, AMOLED kijelző használatával akár négy nap üzemidő is elérhető. Az óra Wear OS 2.0 operációs rendszert futtat, továbbá IP68-as tanúsítványt kapott a por- és vízállóság tekintetében. Ellátták SpO2- és pulzusmérő szenzorral, Wi-Fi-vel, GPS-szel, valamint NFC-vel is, utóbbinak köszönhetően a mobilfizetéseket is támogatja.

A TicWatch Pro X a 4G eSIM funkcióval és a VoLTE hívástámogatással büszkélkedik, ehhez pedig beépített hangszóró és mikrofon is tartozik. Rendelkezésre áll egy mesterséges intelligencia funkcióval működő hangrögzítő is, aminek használatával később a hangot egy kísérőalkalmazás segítségével szöveggé lehet alakítani.


Hasznos funkciókkal és tetszetős megjelenéssel hódít a TicWatch Pro X okosóra

Az óra belsejében egy Qualcomm Snapdragon 4100-as, valamint egy másodlagos, alacsony energiaigényű processzor ketyeg, az 1GB RAM mellé pedig 8GB tárhely szegődött társként. A készülék 20-nál is több sportmódot támogat, beleértve a kültéri futást, a sétálást, a hegymászást, az úszást, a biciklizést vagy éppen a jógát.

Ahhoz pedig, hogy a felhasználó minden körülmények között le tudja olvasni az óráról az információkat, környezetifény-érzékelő járul hozzá, ami automatikusan beállítja a kijelző fényerejét a körülmények függvényében.

A TicWatch Pro X fekete színben, bőrszíjjal került piacra néhány napja, ára pedig Kínában 2.399 jüan, azaz nagyjából 118.000 forint.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.