2018. 11. 27. - 12:30

A Microsoft nevéhez fűződik az első mesterséges intelligencia alapú krikettütő

A Microsoft nevéhez fűződik az első mesterséges intelligencia alapú krikettütő
A mesterséges intelligencia előnyeit kihasználó televíziók, okostelefonok, fényképezőgépek vagy éppen autók hallatán manapság már az ember fel sem kapja a fejét. Viszont a Microsoft egy technológiai startup-pal együttműködve most megalkotta a világ első MI-alapú krikettütőjét.

Teljesen megváltoztathatja a játékélményt az új mesterséges intelligenciára épülő krikettütő, mely a Microsoft Corp., valamint India egyik leghíresebb krikettjátékosának, Anil Kumble startup-cégének, vagyis a Spektacom Technologies együttműködése eredményeként jött létre. A Power Bat nevet viselő eszköz valós idejű statisztikákat és egyéb információkat tud nyújtani, így a játékosoknak, a bíróknak, az edzőknek, a kommentátoroknak és a nézőknek is kifejezetten hasznos funkciókkal rendelkezik.


A Power Bat egy mesterséges intelligenciára épülő krikettütő


A Microsoft az Azure felhő alapú mesterséges intelligencia platformot és az Internet of Things (IoT) szolgáltatásokat biztosítja, Anil Kumble pedig a sportág szakértelmét, aki egykoron nem csupán játékosa, hanem kapitánya is volt az indiai krikettcsapatnak. A Power Bat egy egészen egyedülálló koncepciót képvisel, ami nem csupán gyűjti az adatokat, hanem fel is dolgozza és analizálja azokat, méghozzá gyors és biztonságos módon.

11272-microsoft-power-batEgy meccs alatt, amikor az ütőjátékos elüti a labdát, a Power Bat különböző paraméterekkel bíró adatokat gyűjt egy innovatív módszerrel, ami a Power Speks nevet viseli. Többek között az ütő sebességét és ívét, az ütő és a labda érintkezési pontját, valamint az ütőjátékos által kifejtett energiát is mind-mind adatokká formálja az eszköz.

A Microsoft Azure Sphere megoldása az adatok biztonságos rögzítését és feldolgozását teszi lehetővé. Az Azure fejlett analitikus és mesterséges intelligencia tulajdonságai valós idejű adatfeldolgozást tesznek lehetővé, és ezeket az adatokat és az analízisek eredményét akár okostelefonok is meg lehet tekinteni.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.