2020. 06. 13. - 11:00

A Sony bemutatta a világ első mesterséges intelligencia alapú kameraszenzorait

A Sony bemutatta a világ első mesterséges intelligencia alapú kameraszenzorait
A Sony Corporation két intelligens kameraszenzort jelentett be nemrég: az IMX500-at és az IMX501-et, melyek fő különlegessége, hogy ezek az első olyan képalkotó szenzorok a világon, amelyeket mesterséges intelligencia feldolgozó tulajdonsággal láttak el.

A két új intelligens Sony szenzor közül az egyik az IMX500 1/2.3 típusú, a másik az IMX501 1/2.3 típusú. Mindkét szenzor 12.3 megapixeles, és támogatja a 4K (4056x2288) felbontású tartalmakat 60 fps mellett, az 1080p felbontást 240 fps-sel, valamint a 30 fps-t MI feldolgozással.

Ahogy a Sony nyilatkozta, a mesterséges intelligencia alapú feldolgozási funkció lehetővé teszi a nagysebességű adatfeldolgozást, méghozzá úgy, hogy csak a szükséges adatokat nyeri ki a folyamat során. Ez a felhő alapú szolgáltatások használatakor csökkenti az adatátviteli késleltetést, fokozza az adatbiztonságot, emellett az energiafogyasztást és a kommunikációval járó költségeket tudja mérsékelni.


Mesterséges intelligenciával fokozzák a képfeldolgozást a Sony szenzorai


Az új megoldás mindezeken túlmenően bővítheti az MI-vel ellátott kamerák fejlesztési lehetőségeit, ezzel elérve, hogy változatos területeken lehessen alkalmazni a kereskedelemtől kezdve az ipari berendezésekig.

A Sony IMX500 és IMX501 szenzorok halmozott konfigurációt tartalmaznak, ami áll egy pixel chipből és egy logikai chipből. A pixel chip által megszerzett jelet a szenzor a mesterséges intelligencia által dolgozza fel, kiküszöbölve azt, hogy nagysebességű processzorokat vagy nagy méretű külső memóriát kelljen alkalmazni.

Mesterséges intelligenciával fokozzák a képfeldolgozást a Sony szenzoraiA szenzor metaadatoka, vagyis a képadatokhoz tartozó szemantikai adatokat állít elő kimenetként a sima képadatok helyett, ezzel csökkentve az adatmennyiséget és fokozva az adatbiztonságot. Ezen felül az MI funkció változatos funkciókat is kínál a sokoldalú alkalmazás érdekében, többek között valós idejű tárgykövetést nagysebességű MI-feldolgozással.

A személyre szabás lehetősége sem egy utolsó szempont, és az új Sony-szenzorok ezt tudják nyújtani. Különféle MI-modellek választhatók a belső memória átírásával, hogy a felhasználó egyedi igényeinek vagy a rendszer alkalmazási helyének megfelelő feltételeket biztosítson.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.